Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Concert prilejuit de aniversarea a 40 de ani de la infiintarea Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.(55 de poze)

La concertul aniversar au participat sute de invitati, majoritatea salariati sau fost angajati ai Spitalului Judetean Bistrita, care au dorit sa marcheze impreuna 40 de ani de la infiintarea acestei unitati sanitare. In pauza dintre recitalurile orchestrei clujene a avut loc o ceremonie prin care managerul Spitalului Judetean- doctorul Mircea Gelu Buta si presedintele Consiliului Judetean BN-Emil Radu Moldovan i-au felicitat prin inmanarea unei diplome si a unei flori pe medicii si asistentele care au lucrat in acest spital inca de la infiintare. De asemenea, a fost recompensat cu o diploma speciala si renumitul profesor-doctor clujean Nicolae Miu, un apropiat al bistritenilor care a ajutat de multe ori conducerea Spitalului Judetean dar si pacientii care au dorit sa se trateze in clinica reputatului medic. Dupa concertul simfonic, invitatii de onoare alaturi de cei prezenti din echipa actuala a Spitalului Judetean au participat la un cocktail oferit de managerul spitalului Mircea Gelu Buta.

De mentionat ca preparatele culinare servite invitatilor au fost realizate in premiera de catre bucataresele Spitalului Judetean, dupa retete proprii dar si clasice, acestea reusind sa demonstreze ca pe langa preparatele culinare clasice din spital, impuse de tratamentul medical specific fiecarui bolnav, pot sa realizeze si adevarate opere culinare, demne de orice hotel sau restaurant de lux.

 .

Marius Chiuzan.


P.S. - Concertul a fost organizat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Societatea de Concerte Bistrita, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, sambata 16 noiembrie 2013, de la ora 18:00 la Sinagoga Bistrita. Concertul a fost prilejuit de aniversarea a 40 de ani de la infiintarea Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita si a fost sustinut de Orchestra de tineret Claudiopolis din Cluj-Napoca, dirijor: Vlad Eniu.

In program au fost: 

 W. A. Mozart - Divertisment in Re Major KV136

J. S. Bach - Suita a 3-a in Re Major BWV 1068: Air,

L. Boccherini - Menuet .i Trio, G275

P. I. Ceaikovski: Serenada in Do Major, op. 48

G. Holst - St. Paul`s Suite

E. Elgar - Serenada in mi minor, op. 20

B. Britten - Simple Symphony, op. 4.

0 comentarii3031 vizualizări17 noiembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0