Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Comoara lui "Nea Gimi".

Cunoscutul jurnalist si profesor Vasile Jimborean a implinit in 19 noiembrie frumoasa varsta de 73 de ani. Dupa iesirea la pensie, cunoscutul jurnalist sportiv s-a dedicat intru totul "copilului sau de suflet" devenit "Fondul Documentar Vasile Jimborean" care-i poarta cu renume numele, fond axat pe istoria sportului bistritean, national si international. "Nea Gimi" - cum ii spun prietenii, a reusit sa adune peste 5000 de carti cu tematica sportiva, mii de reviste, inclusiv din strainatate dar si diplome, trofee, medalii si plachete. "Fondul Documentar" se afla in plin proces de dezvoltare, "Nea Gimi" fiind dispus sa accepte orice donatie, deoarece bani pentru achizitiile directe nu mai exista.

Dar poate cel mai mare succes al lui "Nea Gimi" cu care se mandreste cel putin la fel de mult ca si cu "Fondul documentar Vasile Jimborean" sunt cele 15 carti editate pana in prezent si inca 2 aflate in lucru. Cea mai de suflet carte pentru "Nea Gimi" a fost "Gheorghe Bozga-un destin cu 2 fetze", iar cea mai grea prin munca uriasa depusa a fost "Fotbalul judetean intre 1991-2010", aparuta in 3 volume. Prima carte al lui "Nea Gimi" a fost lansata in 13 noiembrie 2003 si se intitula "Chenare umane care nu se uita". Intre timp au mai aparut 4 volume cu titlul "Si ei au facut sport", "Floris-legenda bistriteana-sau viata unei dansatoare", "Sub zodia scorpionului", "Emeritul-intre ring si catedra", "Campioni si capitani’ si ultima aparitie "I.G.B-intemeietorul".

La 73 de ani, "Nea Gimi isi doreste ca Mos Nicolae si Mos Craciun sa-i aduca fonduri si noi piese in colectia de carte si reviste de la "Fondul Documentar" pe care l-a infiintat si-l conduce, precum si lucrurile normale in viata unei persoane, adica sanatatea, fericirea si norocul.

LA MULTI ANI "NEA GIMI"!

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii3346 vizualizări19 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0