Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Nationala fara Tutun - 21 noiembrie 2013.

In 21.11.2013, au avut loc activitati dedicate Zilei Nationale fara Tutun, pentru elevii din scolile din judet. Activitatile au vizat implicarea elevilor in realizarea unor discutii ce urmaresc imbunatatirea calitatii vietii, dezvoltarea stilului de viata sanatos si transmiterea unor mesaje educationale de impact prin intermediul diferitelor metode folosite de catre profesorii consilieri din scolile implicate in proiect.

Consilierii scolari din CJRAE B-N, impreuna cu specialistii din  cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog B-N, Directia de Sanatate Publica B-N, Inspectoratul Scolar Judetean B-N, Asociatia "Onisim" Bistrita, Penitenciarul Bistrita au desfasurat, in mediul scolar, activitati de informare, sensibilizare si constientizare asupra efectelor nocive cauzate de consumul de tutun, de petrecere a timpului liber, de formare de abilitati in scopul cresterii influentei factorilor de protectie si scaderii influentei factorilor de risc, subscrise temei propuse de OMS, cu logo-ul "Interziceti publicitatea, finantarea si promovarea tutunului!".         Responsabili de reusita acestor activitati sunt prof. Daniela Hudrea, director CJRAE BN, profesor consilier scolar Luciana Sidor, coordonator CJAP BN, prof. consilier Bianca Florea, prof. consilier Tudor-Daniel Pavelea, Inspector invatamant special si d-na Borcani Maria, inspector de politie psiholog, coordonator CPECA BN.

La BISTRITA prof. consilier Brics Daniela Maria de la  Colegiul Tehnic "Infoel" a desfasurat intre orele 8-11, cu elevii claselor a X-a a XI-a activitatea A fuma nu este cool. Elevii au vizionat filmul A doua sansa si au discutat despre argumentele pro si contra fumatului.

  La SINGEOR-BAI prof. consilier Ureche Ana Maria de la Liceul Teoretic "Solomon Halita"  a desfasurat intre orele 11-12 activitati la Scoala Gimnaziala "Iustin Iliesiu" Anies iar de la ora 13:00, la Casa de Cultura din Singeroz-Bai. S-a desfasurat activitatea cu elevii claselor a X-a si a XI-a la care, Doamna Ureche Ana Maria a relatat urmatoarele: Am pus accent pe materialele promotionale (realizate de elevi) impotriva publicitatii care se face consumului de tigari. Elevii, atat cei de clasa VIII-a, cat si cei de clasa VII-a, au fost interesati sa se implice in activitati pentru ca asa pot transmite un mesaj pozitiv colegilor lor mai mici (clasele a V-a si a VI-a). In aceasta activitate s-au implicat doamna director Corina Pop si dirigintii claselor a VIII-a: prof.Aurelia Hadarau si a VII-a, prof. Titus Carbune. Afisele au fost prezentate si apreciate de catre acestia. La liceu am inceput la ora 13 cu o prezentare PPT claselor participante: X B , XI B, XI D, XII A si am continuat cu o dezbatere de 15 min. Am adresat intrebari si totodata  am raspuns la intrebarile elevilor. La finalul activitatii am impartit flaiere si i-am indemnat sa vizioneze si filmul A doua sansa (l-am expus in mare) pentru ca impactul emotional si psihologic este puternic.

 

La NASAUD prof. consilier Toderic Ana-Maria de la  Colegiul Economic Nasaud a relatat urmatoarele: Am realizat  o activitate la clasa a XI-a D. Am inceput activitatea cu aplicarea unor chestionare, dupa care am avut o discutie legata de efectele consumului de tutun asupra organismului. Elevii au vizionat un film despre efectele fumatului aupra organismului.  La clasa a XI-a A am realizat, impreuna cu diriginta clasei, o  activitate antifumat. De data asta am inceput cu discutii, a urmat filmul si elevii au realizat postere cu mesajul lor legat de tema. Copiilor le-a placut foarte mult activitatea.

 

Date contact: CJRAE BN   E-mail: cjraebn@yahoo.com

                                 Telefon:  0363.401110

 

0 comentarii2933 vizualizări23 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0