Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Cel mai batran bistritean a implinit 105 ani .
Sambata, 5 februarie 2011, domnul Gheorghe Ostriceanu a implinit 105 ani. Locuind de aproape 20 de ani in Caminul pentru Persoane Varstnice Bistrita, personalul asezamantului s-a straduit sa ofere un cadru potrivit evenimentului sarbatorit de cel mai in varsta bistritean.
Gheorghe Ostriceanu, fiul lui Neculai si Aglaea Ostriceanu, s-a nascut la data de 5 februarie 1906 in localitatea Rachiti, judetul Botosani. A absolvit Scoala Militara Brasov si a activat in mediul militar, fiind incartiruit cu garnizoana in diferite locatii din tara. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost cadru activ, raspunzand de partea administrativa. Datorita comportamentului si modului exemplar in care si-a facut datoria a fost avansat in grade, avand in prezent gradul de maior in rezerva.
S-a casatorit in anul 1933 cu doamna Aurelia Ostriceanu care a decedat in anul 1988. Din aceasta casatorie au rezultat doi copii, in prezent decedati. Familia Ostriceanu s-a stabilit initial la Dej si apoi la Bistrita. In prezent, domnul Ostriceanu are 5 nepoti, fiecare dintre acestia avand familii proprii.
Domnul Ostriceanu este pensionar si beneficiaza de pensie de limita de varsta, indemnizatie de veteran de razboi si pensie de nevazator. Incepand din 20 august 1991, este internat in Caminul pentru Persoane Varstnice.
De la data internarii, domnul Ostriceanu a participat la activitatile organizate in camin, a respectat intotdeauna regulamentul de ordine interioara, fiind o persoana sociabila, comunicativa, ajutand colegii de camera si celelalte persoane internate. Starea sanatatii sale s-a deteriorat din cauza varstei, dar detine autonomia functiilor fundamentale si poate efectua singur activitatile de baza ale vietii de zi cu zi, precum si activitatile instrumentale care se desfasoara in Camin.
0 comentarii2856 vizualizări07 februarie 2011




rss 2.0
rss 2.0