Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Marti 11 Mai 2021 - 14587
"Doinita" la ceas de sarbatoare. (70 de poze)

Ansamblul folcloric DOINITA aniverseaza luna aceasta 14 ani de la infiintare. In anul 2001 un nucleu de 6 dansatori s-au transferat cu acordul instructorului de la Codrisoru la Cercul Militar printre care Geta Muntean si Aurel Muntean. A luat astfel fiinta un grup folcloric condus de d-na Cornelia Ardelean Archiudean.

Prima generatie de dansatori formata din aproximativ 10 perechi a fost coordonata de d-l Aurel Muntean si au evoluat intre anii 2001-2004.

A doua generatie cu un numar de 14 perechi si-a inceput evolutia pana in anul 2004 si au dansat impreuna pana in anul 2008.

A treia generatie, generatia 2008 care s-a nascut practic aici, avand copii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani, unii dintre ei mai evolueaza pe scena Doinitei avand acum 7 ani de activitate.

Generatia actuala este un adevarat regiment, avand in componenta ei copii mici si foarte mici (5,6 ani). Grupa mica este formata din 7 perechi, grupa mijlocie are in componenta ei 16 perechi, iar grupa mare 10 perechi.

In toti acesti ani a activat si un grup folcloric care are propriile cantece si care merge pe linia pastrarii autenticitatii folclorului, avand la ora actuala 25 de cantareti de diferite varste.

In toti acesti ani ansamblul a participat la turnee in tara si in strainatate si nu a lipsit in nici un an de la Ziua Marinei Militare.

Doinita este un ansamblu folcloric care creste copii invatandu-i sa cante si sa danseze, iar cei care ii indruma au inima deschisa pentru toti cei care doresc sa duca mai departe folclorul romanesc cautand recompensa in ochii copiilor.

Spectacolul aniversar din data de 23 octombrie a fost o incununare a muncii depuse de coregraful Aurel Munten alaturi de Paul Muntean si nu in ultimul rand de d-na Cornelia Ardelean Archiudean alaturi de toti copii care fac parte din ansamblu.

Realizarea acestui spectacol a fost posibila datorita sustinerii d-nului Marcel Avram- seful Casei Armatei, a coordonatoarei a ansamblului d-na Cornelia Ardelea Archidean, a directorului onorific al ansamblului d-nul Florentin Archiudean si nu in ultimul rand a celor care au asigurat sonorizarea pe intreaga durata a spectacolului SOUND EVENT S.

 

Pentru Bistritanews.ro - Nicoleta Butuza.

0 comentarii2800 vizualizări26 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0