Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Marti 11 Mai 2021 - 14587
24 februarie 2016 - Ziua drapelului tricolor romanesc.

In onoarea acestui eveniment, Cercul Militar Bistrita, CLUBUL COLECTINARILOR MILITARI  si Garnizoana Bistrita, vor organiza vernisajul expozitiei de numismatica, filatelie si cartofilie "Tricolorul Romanesc". Expozanti: Marius Chiuzan -c oordonatorul Clubului Colectionarilor Militari, col.(rez) Martin Zsoldos  si Ioan Stancu.

Activitatiile vor avea loc in 24 februarie 2015, de la ora 12.00, la Cercul Militar Bistrita,  in sala mica "George Cosbuc" din str. Parcului nr.2.

Expozitia este organizata in colaborare cu Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere, Asociatia Cultul Eroilor "Regina Maria" Bistrita si Clubul "Pentru Neam si Tara" Bistrita.

Coordonatrori: col.(rez) Ioan Cordovan, co.l(rez) Vasile Magerusan si jurist-jurnalist Marius Chiuzan.

"Drapelul, ca simbol al existentei unui popor si ulterior al unei natiuni, vine, la romani, din stravechime, din existenta preantica. Il regasim in stindardul geto-dacilor reprezentand lupul zburator.

Steagul rosu, galben si albastru devine oficial simbolul Munteniei la 1834.
La 1848, pe Primaria din Paris, alaturi de alte drapele a fost arborat si tricolorul romanesc. Este momentul recunoasterii la nivel european a Tricolorului rosu, galben si albastru, ca simbol al Romaniei Revolutionare".

Cu acest prilej, avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la acest eveniment, maine 24.02. incepand cu orele 11.50.

 

Ofiter cu informarea si relatiile publice la U.M. 01331 Bistrita,

Lt.col. Florin APAFAIAN

0 comentarii4046 vizualizări23 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0