Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Mesaje de 1 Decembrie 2019.

De 1 Decembrie, aceasta zi incarcata de istorie, simbol national al unitatii, urez tuturor cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud sa nu isi piarda increderea si apartenenta la tot ceea ce inseamna a trai si a simti romaneste!

 La multi ani tuturor romanilor de pretutindeni!

 

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud,

Ovidiu Frent


.

 

Cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, va adresez cele mai calduroase felicitari si urari de sanatate, bunastare, prosperitate si succes!

La multi ani, Romania! La multi ani tuturor romanilor! La multi ani, bistriteni!

 

Ionut Simionca - Deputat PMP de Bistrita-Nasaud .


 

MESAJUL  presedintelul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, transmis cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei

  Dragi locuitori ai judetului Bistrita-Nasaud,

Suntem la un an distanta de marea sarbatoare a Centenarului Marii Uniri! 

Un motiv de mandrie pentru noi, bistritenii, sunt inaintasii nostri a caror contributie a fost decisiva pentru actul unirii: Alexandru Vaida-Voevod, Episcopul Cardinal Iuliu Hossu si Enea Grapini. Prin ei, judetul Bistrita-Nasaud si-a adus tributul unirii, iar prin faptele fiecaruia dintre noi, demonstram zi de zi ca acest tribut nu a fost in zadar!

Sta in puterea noastra sa fim uniti, demni si neinfricati in a construi viitorul Romaniei. Romania inseamna "acasa" pentru noi toti! Asa cum spunea Octavian Paler: "Romania este patria mea, restul sunt doar tari".

Sunt mandru sa fiu roman si sunt fericit ca m-am nascut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici si curajosi. Avem motive sa ne mandrim ca suntem bistriteni si avem nenumarate motive sa ne mandrim ca suntem romani! 

La multi ani romani! La multi ani Romania!

CONSILIUL JUDETEAN

Presedinte,

Emil Radu Moldovan


.


 

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul ZileiNationale a Romaniei,

1 Decembrie

"Sarbatorim in acest an Ziua Nationala a Romaniei cu implinirea faptului ca am reusit sa lasam in urma, prin vot, ceea ce a franat progresul pe care ni l-am dorit dupa caderea comunismului.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, data la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor romanilor din Transilvania si Banat cu Romania, a insemnat pentru fauritorii ei implinirea "Visului de Veacuri, a Visului de Aur al Romaniei’, asa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria.

Astazi, la o distanta in timp de 101 ani - in care soarta Romaniei nu a fost lipsita de suferinta, in anii de razboi, in anii de comunism si chiar si in istoria foarte recenta - sarbatorim Ziua Nationala cu sentimentul adevaratei noastre eliberari si cel al implinirii unui nou vis al romanilor.  

Avem acum sansa reala sa schimbam lucrurile in bine, sa traim intr-o tara democratica, in care institutiile statului sa serveasca cetateanul, iar  legea sa fie aplicata pentru toti, in mod egal. Este momentul sa consolidam cu adevarat Romania europeana, care sa garanteze cetatenilor sai drepturile si libertatile fundamentale si in care sa se regaseasca toti romanii, indiferent de locul unde au ales sa traiasca. Sa construim impreuna un drum ireversibil al Romaniei catre stabilitate sociala si economica, catre prosperitate, in care cei care muncesc onest sa se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii sa se simta corect tratati. Sa dezvoltam societatea romaneasca pe principiile solide ale adevarului si meritocratiei, in care competenta sa fie recunoscuta si apreciata.

Crezul meu, ca prim-ministru, este sanu irosim aceasta sansa si,"prin noi insine", romani din tara sau din alte colturi ale lumii, sa construim o Romanie normala pentru toti cetatenii.

La multi ani, Romania!

La multi ani, dragi romani din tara si din afara granitelor!"

 

 Ludovic Orban,

Prim-ministru al Romaniei

 0 comentarii1162 vizualizări30 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0