Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
1 Decembrie 2019 la Bistrita. (70 de poze)

Date despre personalul si tehnica participanta la Ceremonia Militara - Defilare. Pe parcursul istoriei, romanii au luptat cu devotament pentru castigarea independentei, suveranitatii si integritatii tarii noastre. Unirea Transilvaniei cu Romania, la 1 Decembrie 1918, a insemnat realizarea unitatii nationale a poporului roman, consacrand in acest fel dorinta de veacuri a romanilor de pe aceste meleaguri, de unire cu tara.

 Acum, cand sarbatorim 101 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, avem datoria morala sa-i cinstim cu respect, sa ne plecam cu piosenie fruntile in fata eroilor neamului. Sa nu uitam niciodata curajul si devotamentul cu care au luptat si sa-i avem mereu ca exemplu.

 In cadrul Ceremoniei Militare, vor defila aproximativ  450 de militari, personal civil si voluntari si 50 de mijloace tehnice specifice, din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratului de Jandarmi Judetean "Gelu Voievod", Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita", Penitenciarului Bistrita, Directiei Judetene de Informatii, Serviciului de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta din cadrul primariei municipiului Bistrita, Serviciului de Ambulanta Judetean, Politiei Locale a municipiului Bistrita, Organizatiei Crucea Rosie Romana - filiala Bistrita-Nasaud si Cercetasii Bistriteni.

 

          Defilarea este condusa de catre seful de stat major al Brigazii 81 Mecanizata, colonel Nicolae-Marius MONEANU.

 Nascut la data de 4 ianuarie 1974, la Curtea de Arges judetul Arges, a absolvit Institutul Militar de Tancuri Mihai Viteazul in anul 1996 si Cursurile Universitatii Nationale de Aparare CAROL I din Bucuresti, specialitatea Conducere Interarme Forte Terestre in anul 2011.

Totodata, a urmat si absolvit o serie de cursuri postuniversitare, dintre care amintim: Cursul avansat pentru Ofiteri de Tancuri, Cursul avansat pentru Ofiteri de Blindate, FORT KNOX SUA 2003, Cursul Postuniversitar de Formare si Dezvoltare Profesionala in Operatii Multinationale Intrunite (JOINT) nivel operativ domeniul Stiinte Militare Informatii si Ordine Publica, Universitatea Nationala de Aparare in anul 2017.                    

Pe parcursul carierei a indeplinit functii de comandant pluton, comandant companie, loctiitor al comandantului de batalion, comandant batalion la Batalionul 284 Tancuri "Cuza-Voda", sef al instructiei, sef al informatiilor la Comandamentul Diviziei 4 Infanterie "GEMINA", iar incepand cu anul 2018, indeplineste actuala functie la Comandamentul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

A participat la misiuni internationale in Teatrele de operatii din KOSOVO, IRAK, Coasta de Fildes si Afganistan.

Pentru rezultatele deosebite obtinute in cariera militara, i s-au conferit numeroase distinctii militare, dintre care cele mai importante: Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, Semnul onorific "In Serviciul Patriei" pentru 15 respectiv 20 de ani de activitate, Emblema de Onoare a Fortelor Terestre, Medaille Commemorative Francaise, Titlul onorific de "Militar Veteran" pentru militari, Emblema de Onoare a Statului Major General si Medalia NATO Non-article FIVE.

 

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan" a preluat traditiile militare ale Regimentelor  81 Infanterie "Dej" si 223 Mecanizat "Bobilna" si a sarbatorit 100 de ani de la infiintare in acest an,  pe data 6 februarie.

Ca o recunoastere a meritelor militarilor brigazii, Drapelul de lupta a fost decorat cu:

  • Emblema de Onoare a Statului Major al Fortelor Terestre
  • Ordinul National "Pentru Merit" in Grad de Cavaler, cu Insemn de Razboi
  • Emblema de  Onoare a  Armatei Romaniei
  • Emblema de Onoare a Statului Major General
  • Ordinul National "Serviciul Credincios In Grad de Cavaler cu Insemn de Razboi pentru militari"

 

1.   Va prezinta onorul detasamentul comandamentului Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan", comandat de maiorul Ion RAILEANU.

Comandamentul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", este prima mare unitate din Fortele Terestre, care a generat  un element de comanda de nivel brigada care a desfasurat si condus,  in teatrul de operatii din Afganistan, forte de nivelul a 2 batalioane de manevra (Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" si Batalionul 812 Infanterie "Soimii Carpatilor) in anul 2010, in cadrul "COMBINED TEAM ZABUL".

 

2.     Defileaza prin fata dumneavoastra detasamentul subunitatilor de brigada, comandat de capitanul Ionut NEAG.

Detasamentul este constituit din militari care si-au demonstrat profesionalismul, atat in indeplinirea indatoririlor de zi cu zi, cat si in cadrul misiunilor internationale la care au participat individual, sau cu alte structuri in diferite Teatre de Operatii, iar dovada stau numeroasele distinctii care le-au fost conferite.

Subunitatile de Brigada asigura sprijinul Comandamentului Brigazii pentru conducerea si coordonarea fortelor din subordine. 

          

3.      Defilarea continua cu detasamentul Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu GOLESCU", comandat de maiorul Alin SCARLII.

Infiintata in 1995, unitatea a fost nominalizata in 1998 pentru constituirea Batalionului Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii.

De la infiintare si pana in prezent, unitatea a participat la misiuni in afara teritoriului national in teatre de operatii, astfel: KOSOVO in anii 2003, 2004, 2007 si 2008 si in AFGANISTAN in anul 2013.

 

4.    Prin fata dumneavoastra defileaza detasamentul reprezentand Batalionul 811 Infanterie "DEJ", comandat de maiorul Daniel MINUT.

Asa cum se desprinde din denumirea onorifica, unitatea este dislocata, de la infiintarea sa, in anul 1995, in garnizoana Dej.

Este o structura tactica luptatoare, operationalizata din timp de pace, capabila sa reactioneze imediat impotriva amenintarilor directe la adresa securitatii si apararii nationale, oriunde pe teritoriul tarii.

  

5.   Urmatorul detasament care defileaza reprezinta Batalionul 812 Infanterie "BISTRITA" si este comandat de maiorul Valentin OPREA.

Infiintata in 1995, unitatea a fost nominalizata in acelasi an pentru indeplinirea misiunilor de mentinere a pacii si umanitare, precum si pentru participarea la exercitii comune in cadrul Parteneriatului pentru Pace.

De la infiintare si pana in prezent, unitatea a beneficiat de experienta participarii la misiuni in afara teritoriului national in teatre de operatii dispuse pe trei continente Africa, Europa si Asia, astfel: ANGOLA - in anii 1996 - 1998, KOSOVO in anul 2002,  IRAK in anul 2005, AFGANISTAN in anii 2003, 2007, 2010 si 2014.

 

6.   Prin fata dumneavoastra defileaza detasamentul reprezentand Batalionul 814 Tancuri "MIHAI VODA", comandat de capitanul Florin RUS.

Batalionul de tancuri este o unitate tactica luptatoare capabila sa participe la apararea tarii, sa participe la executarea operatiilor altele decat razboiul, independent sau ca parte componenta a unor forte multinationale, in timp de pace sau in medii de conflict / post-conflict.

Militarii batalionului au participat, in compunerea altor structuri ale Armatei Romaniei, la misiuni de stabilitate, reconstructie si de lupta impotriva terorismului in teatre de operatii din Angola, Afganistan si Irak.

 

7. Defileaza detasamentul reprezentand Batalionul 817 Artilerie "PETRU  RARES", comandat de capitanul Marius CUTUHAN.

Batalionul de artilerie este o unitate tactica destinata sa asigure sprijinul prin foc al operatiilor. Concomitent cu procesul de operationalizare a batalionului, militarii din batalion au participat la misiuni in Angola, Bosnia - Hertegovina, Afganistan Si Irak, precum si la activitati de pregatire in S.U.A, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, Iordania Si Turcia.

 

8.     Prin fata dumneavoastra defileaza detasamentul reprezentand Batalionul 3 Aparare Antiaeriana "POTAISSA", comandat de capitanul Sandu TIGAROIU.

Batalionul de Geparzi este o unitate de sprijin de lupta dislocabila, destinata NATO, care asigura instruirea pentru mentinerea si dezvoltarea nivelului capacitatii de operationalizare in vederea participarii, independent sau in cooperare cu alte structuri, la sprijinul actiunilor de lupta desfasurate pe teritoriul national sau in afara acestuia, de catre structurile luptatoare si de sprijin de lupta ale brigazii.

Batalionul este inzestrat cu sistemul antiaerian "Gepard", 2 x 35 mm, unul dintre cele mai performante sisteme de artilerie antiaeriana, avand mobilitate ridicata, permitand indeplinirea misiunilor atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, in orice conditii meteorologice si in conditii de bruiaj electronic.

 

9.   Ultimul detasament din cadrul Brigazii 81 Mecanizata care va prezinta onorul reprezinta Batalionul 405 Sprijin Logistic "NASAUD" si este comandat de maiorul Onisim LARI.

Unitatea asigura sustinerea logistica a intregii brigazi, iar complexitatea si ritmul in care militarii isi indeplinesc sarcinile administrative si operationale, calitatea deosebita a rezultatelor, o aseaza in randul unitatilor beneficiare de un personal cu inalta expertiza.

  

10.   In continuare puteti vedea blocul de defilare al Inspectoratului de Jandarmi Judetean "GELU VOIEVOD" Bistrita-Nasaud, condus de adjunctul inspectorului sef, colonel CORNEL MOLDOVAN. 

        In fruntea detasamentului se afla Drapelul de Lupta al unitatii primit de institutie in anul 1997.

Primul pluton este constituit din efective apartinand Detasamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrita, detasament care asigura ordinea si siguranta publica la manifestarile cu public numeros si, totodata, executa misiuni de interventie anititerorista si actiuni speciale.

Al doilea pluton este constituit din efective apartinand posturilor de Jandarmi Montane Colibita, Piatra-Fantanele si Rodna.

Efectivele acestor posturi sunt specializate in mentinerea ordinii publice in statiuni montane si pe trasee turistice, cautarea si descoperirea persoanelor aflate in dificultate, prevenirea  si combaterea incalcarii reglementarilor specifice si asigurarea protectiei si conservarii fondului cinegetic, piscicol natural si a fondului forestier.

In incheiere, va prezinta onorul cainii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, dresati si specializati pentru misiuni de patrulare-interventie.

 11.  Prin fata dumneavoastra defileaza detasamentul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "BISTRITA" al judetului Bistrita-Nasaud, comandat de Seful Centrului Operational, locotenent colonel Florin RACILA.

        Inspectoratul este structura judeteana specializata, destinata asigurarii managementului situatiilor de urgenta pe tipurile de risc din competenta. Are misiunea de a asigura, in zona de competenta, in mod unitar si profesionist, apararea vietii si sanatatii populatiei, a mediului inconjurator, precum a valorilor materiale si culturale.

        Sub deviza "Curaj si Devotament", unitatea de pompieri gestioneaza anual, in medie, 12.000 de situatii de urgenta, prin acoperirea operativa a misiunilor generate de tipurile de riscuri specifice judetului Bistrita-Nasaud: incendii, urgente medicale pre-spitalicesti, asanare si distrugere de munitii, urmari ale manifestarilor meteorologice extreme, accidente pe caile de comunicatii si multe altele.                 

 12.   Defileaza detasamentul Penitenciarului Bistrita echipat cu tinuta de serviciu si armamentul din dotare, condus de subinspectorul de politie penitenciara Andrei POENARU, ofiter instructor in siguranta detinerii.

        Penitenciarul Bistrita este unitatea subordonata Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei si are misiunea de a asigura paza, supravegherea, insotirea si escortarea persoanelor private de libertate condamnate definitiv, repartizate sa execute pedepse privative de libertate in regimurile semideschis si deschis.

 

13.   Urmeaza detasamentul Serviciului de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta din cadrul primariei municipiului Bistrita, condus de seful serviciului, domnul Irinel RAD.

        Serviciul a fost infiintat in anul 2006, cu avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "BISTRITA" al judetului Bistrita-Nasaud si a participat activ la prevenirea si stingerea incendiilor, la inundatii, precum si la toate situatiile de urgenta de pe raza municipiului BISTRITA.

        Serviciul este prezent in cadrul defilarii cu o formatie de interventie, precum si o formatie de prevenire, evacuare si adapostire.

 

16.   Ultimul detasament care va prezinta onorul cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei este reprezentat de CERCETASII BISTRITENI. 

        Cercetasii Bistriteni  si-au inceput activitatea in Bistrita in anul 1994, cand profesorul OSCAR SKRABEL a reusit inchegarea primei unitati de cercetasi din Bistrita. De atunci cercetasii bistriteni se implica activ in societate, contribuind la formarea tinerilor pe toate ariile de dezvoltare, indemnandu-i sa faca  cel putin o fapta buna in fiecare zi si sa lase in urma o lume mai buna.  Bazata pe un set de valori o Lege si o Promisiune, cercetasia responsabilizeaza tinerii si ii ajuta  sa isi asume un rol constructiv in societate.

 

 

DEFILAREA TEHNICII

 Doamnelor si domnilor, defilarea continua cu principalele categorii de tehnica de lupta si echipamente din inzestrarea brigazii si a celorlalte institutii ale Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, din municipiul Bistrita.

         Comandantul detasamentului este maiorul Laurentiu STOICA.

        Primele noua mijloace tehnice sunt reprezentate de transportorul amfibiu blindat, B-33 Zimbru. Acesta este o masina de lupta amfibie, pe roti, principalul mijloc de lupta din inzestrarea subunitatilor de infanterie ale brigazii.

Vehiculul de lupta are un echipaj format din 10 persoane, carora le ofera protectie prin blindaj impotriva schijelor si a gloantelor de diferite calibre. Acesta are o carcasa care se etanseaza impotriva prafului si a apei.

Caracteristicile tehnico-tactice il recomanda ca o masina de lupta fiabila, fapt dovedit in actiunile desfasurate de militarii brigazii atat in teatrele de operatii cat si in exercitiile multinationale la care acestia au participat de - a lungul timpului.

 Urmatoarele transportoare amfibii blindate sunt pe sasiu TAB C 79 si sunt in dotarea subunitatilor de brigada:

 ·  Transportorul amfibiu blindat de cercetare, este un autovehicul blindat de lupta, folosit de catre militarii din structurile de cercetare pentru culegerea datelor si informatiilor si transportul personalului. librul 7,62 milimetri.

  Transportorul amfibiu blindat de cercetare de geniu, este un autovehicul blindat de lupta, folosit de catre militarii din structurile de geniu pentru cercetarea inamicului si terenului, ziua si noaptea, pe diferite forme de teren, cu asigurarea protectiei colective a personalului.·   Transportor amfibiu blindat de cercetare chimica, bacteriologica, radioactiva si nucleara, este un autovehicul blindat de lupta, folosit de catre militarii din structurile CBRN pentru cercetarea chimica, bacteriologica, radioactiva si nucleara, a inamicului si terenului, ziua si noaptea, pe diferite forme de teren, cu asigurarea protectiei colective a personalului.

  •  

 

Defileaza tehnica din inzestrarea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud:

 - Primele doua mijloace tehnice sunt reprezentate de Autospecialele pentru munca de circulatie din dotarea politiei rutiere pe autovehicul special Volkswagen POLO, prevazute cu aparatura etilotest DRAGER si sisteme de comunicatii speciale.

 - Urmeaza o grupa de luptatori cu Autospeciala de interventie MERCEDES BENZ VITO 115 CDI, folosita de fortele de politie din cadrul serviciului pentru actiuni speciale utilizata in cadrul unor interventii operative cu un grad de risc ridicat.

 - In continuare va prezentam, Autospeciala de transport DACIA LOGAN destinata transportului de persoane private de libertate din dotarea Centrului de retinere si arestare preventiva. Autospeciala este prevazuta cu sisteme de protectie si comunicatii speciale.

 - Urmatorul mijloc tehnic este Autospeciala de patrulare pentru ordine si siguranta publica pe autovehiculul special DACIA LOGAN, folosita pentru patrularea in mediul urban si interventia la evenimente. Mijlocul auto este prevazut cu sisteme de comunicatii speciale.

 

           Defileaza o parte din tehnica de interventie din inzestrarea Jandarmeriei Bistritene:

 - Defileaza autospeciala de transport efective Opel Movan si Autospecialele de interventie rapida Ford Tranzit Custom si Peugeot Expert, destinate efectivelor din structurile mobile ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean. Aceste mijloace auto asigura o interventie rapida si eficienta a efectivelor in zona de competenta a inspectoratului.

 -  Urmeaza patru Autospecialele Dacia Duster si Dacia Logan, inscriptionate "Jandarmeria"  destinate serviciului de patrulare si interventie pentru deplasarile rapide la solicitarile primite prin serviciul unic de urgenta "112".

-  Inspectoratul de Jandarmi Judetean "GELU VOIEVOD" Bistrita-Nasaud incheie defilarea tehnicii din dotare cu un Mijloc auto de deplasare in meniul montan, Motociclu tip ATV Acces Motor folosit de structurile montane din Piatra Fantanele, Colibita si Rodna. Efectivele acestor subunitati sunt pregatite pentru interventia in zonele montane, fiind dotate corespunzator misiunilor specifice.

 

Defileaza tehnica din inzestrarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "BISTRITA" al judetului Bistrita-Nasaud:

 - Primul mijloc tehnic prezentat este Autospeciala de stins incendii cu apa si spuma - AT 9000,  care asigura inlocuirea "batranelor" autospeciale de mare capacitate care au reprezentat principalul mijloc de interventie al pompierilor bistriteni timp de 30 de ani. Dotarea tehnica moderna ii permite sa intervina atat la incendii aflate in faza incipienta, cat si la cele de mare amploare. Autospeciala prevazuta cu doua tunuri, iar rezervoarele au o capacitate de 9000 litri de apa si 1000 litri de spuma.

 - Urmeaza Autospeciala de salvare si interventie la inaltime, destinata interventiei si salvarii de la inaltimi de pana la 42 metri. Mijlocul este dotat cu o scara compusa din patru tronsoane, o nacela pentru maxim 4 persoane, un lift pentru coborarea persoanelor salvate de la inaltime si un tun de refulare a apei pentru stingerea incendiilor.

 - Urmatorul mijloc tehnic este Autospeciala de descarcerare grea si post medical avansat destinata interventiei pentru descarcerarea si salvarea victimelor in cazul producerii diferitelor tipuri de accidente de circulatie, auto sau feroviare, tehnologice sau alte catastrofe, in scopul eliberarii persoanelor surprinse in medii ostile vietii si acordarii primului ajutor calificat. Postul Medical Avansat este format dintr-un cort de tratament si unul de triaj si permite tratarea simultana a maxim 10 victime. Acesta include aparatura si materiale medicale speciale, necesare ingrijirii a           15 - 20 de pacienti, dintre care 5 in stare critica.

 

- Urmeaza, Ambulanta SMURD de prim ajutor calificat tip "B-2" este incadrata cu paramedici pompieri si este destinata interventiei medicale de urgenta care implica operatiuni de acordare a primului ajutor calificat.

 - In continuare va prezentam AMBULANTA DE TERAPIE INTENSIVA MOBILA TIP C 1, incadrata cu medic si asistent din cadru UPU - SMURD si doi paramedici pompieri, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Aceasta este utilizata pentru asigurarea interventiilor medicale de urgenta care implica operatiuni de terapie intensiva, in special in medii ostile vietii, unde personalul este calificat sa intervina.

 

- Urmeaza Autospeciala de prima interventie si comanda si vehiculul utilitar de teren amfibiu ARGO.

Autospeciala este prevazuta cu tractiune 4x4 si a fost conceputa pentru a asigura deplasarea rapida in teren variat a grupei operative la incendii sau alte situatii de urgenta de amploare, in scopul conducerii actiunilor de la locul interventiei. 

Acesta asigura comunicatiile radio intre locurile de actiune si punctul de comanda.  

   

-Vehiculul utilitar de teren amfibiu ARGO este destinat transportului de persoane si materiale pe portiuni de drum greu accesibile, in afara drumului, sau pe apa. Are o capacitate de transport de patru persoane pe teren, si de doua persoane pe apa. Viteza maxima de deplasare in teren este de 35 km. / h, iar pe apa de 5 km. / h. Dotarea cu senile asigura deplasarea fara probleme pe timp de iarna  in zone greu accesibile.

 - Va prezentam in continuare Autospeciala cu echipament specific pentru transport scafandri la interventie cu barca, destinata transportului echipajului de scafandri si a echipamentelor necesare pentru executarea misiunilor de cautare-salvare din mediul acvatic, ca urmare a unor inundatii sau ale altor evenimente asociate. Autospeciala este dotata cu echipamente pentru scafandri pentru acordare a primului ajutor medical, kit de salvare din puturi, complet de alpinisti si ambarcatiune cu chila rigida si borduri moi.

 - Urmatoarea autospeciala la defilare este Autospeciala de transport si container multi-risc care asigura materialele si echipamentele destinate operationalizarii si relizarii in conditii optime a misiunilor specifice de cautare - salvare, descarcerare si stingere a incendiilor, pe timpul interventiilor de lunga durata care se desfasoara la nivel judetean, regional sau national.  

 - Urmatorul mijloc tehnic este Autospeciala de transport si container suport logistic al interventiei tip IV - iluminat care asigura alimentarea cu energie electrica pe o durata mai lunga de timp datorita rezervorului de 1000 de litri in cazul producerii unor situatii de urgenta care determina intreruperea alimentarii cu energie electrica de la reteaua de alimentare a unor tabere mobile, gospodarii, spitale si altele cu ajutorul grupului generator de 450 KVA.

  - Defilarea tehnicii din inzestrarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "BISTRITA" al judetului Bistrita-Nasaud se incheie cu Autocamionul de interventie 4 x 4 cu motopompa de mare capacitate.

Acesta este destinat pentru transportul materialelor la si de la locul interventiilor si asigura deplasarea pe toate tipurile de teren.

Motopompa de mare capacitate asigura evacuarea apei in cazul unor inundatii de mare amploare  care se desfasoara la nivel judetean, regional sau national printr-un debit evacuat de 13500 litri pe minut, cu o autonomie de 28 de ore de functionare.

 

Defileaza tehnica din inzestrarea Penitenciarului Bistrita

         - Primul mijloc tehnic prezentat este Autoturismul de serviciu Dacia "Logan", utilizat pentru transportul operativ al conducerii unitatii, cu seful dispozitivului de defilare al tehnicii Penitenciarului Bistrita, inspector de politie penitenciara Alin Bercean - sef serviciu siguranta detinerii.

 

 - Urmeaza Autoturismul pentru munca operativa Dacia "DUSTER", utilizat pentru interventia operativa si activitati de coordonare si control in zonele in care se indeplinesc misiuni operative.

Autoturismul transporta 3 componenti ai echipei operative a Penitenciarului Bistrita, dotati cu armament si mijloace de protectie individuala.

 - Defilarea tehnicii din inzestrarea Penitenciarului Bistrita se incheie cu  Autospeciala transport persoane private de libertate, marca IVECO "Daily M 3" cu o capacitate de 16 locuri, folosita pentru transportul persoanelor private de libertate in vederea prezentarii la organele judiciare, precum si pentru transferarea acestora intre unitatile de penitenciare. La bord se afla seful subunitatii de transfer - agent sef adjunct de politie penitenciara Razvan Vajea, cu dotarea individuala.

 

 

 

Defileaza tehnica din inzestrarea Serviciului Roman de Informatii Bistrita-Nasaud       

-  Defileaza Autospeciala de interventie pirotehnica apartinand Brigazii Antiteroriste, autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului;

 -  In continuare, prin fata dumneavoastra defileaza Autospeciala cu doi curieri inarmati, apartinand Postei Speciale. Aceasta structura specializata a Serviciului Roman de Informatii asigura pe intreg teritoriu Romaniei protectia si transportul corespondentei clasificate nationale, NATO si UE, precum si a celei oficiale.

 -  Cu o traditie de aproape 70 de ani de activitate Posta Speciala ofera beneficiarilor sai garantia increderii, operativitatii si integritatii in indeplinirea misiunilor specifice.

 

Defileaza tehnica din dotarea Serviciului de ambulanta Judetean BN

 -  Primul mijloc tehnic prezentat este Ambulanta de urgenta tip C destinata interventiei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel si transportului medical asistat al pacietului critic, fiind dotata cu medicamente, materiale sanitare si echipamente  de terapie intensiva. Echipajul este condus obligatoriu de un medic special pregatit si are in componenta un asistent medical, un ambulantier si voluntar.

 -  Urmeaza la defilare Ambulanta de urgenta tip B destinata interventiei medicale de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor, utilizata in cazul acordarii primului ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca.  Echipamentele, materialele sanitare si medicamentele sunt destinate resuscitarii cardio-pulmonare si acordarii asistentei medicale de urgenta. Echipajul este condus de un asistent medical, alaturi de un ambulantier si voluntar.

 -  In continuare va prezentam Ambulanta de urgenta tip A destinata transportului sanitar neasistat, fiind dotata cu echipamente si materiale minime necesare acordarii primului ajutor in caz de necesitate. Echipajul este format din minim un ambulantier.

 -Incheie defilarea tehnicii din dotarea Serviciului de ambulanta Judetean BN Ambulanta de tip ACD cu medic si ambulantier este destinata consultatiilor de urgenta la domiciliu, fara capacitate de transport a pacientului. Echipajul este condus de un medic alaturi de un ambulantier, fiind destinata cazurilor medicale de urgenta care nu pun viata pacientului in pericol imediat si care nu necesita transportul la o unitate sanitara.

   

 

Defileaza tehnica din inzestrarea Serviciului de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta din cadrul primariei municipiului Bistrita

         - Primul mijloc tehnic prezentat este Autospeciala de stingere 4 x 4 cu apa si spuma destinata stingerii incendiilor de vegetatie si padure;

         - Urmatorul mijloc tehnic din inzestrarea Serviciului de Protectie Civila si Voluntariat pentru Situatii de Urgenta din cadrul primariei municipiului Bistrita este Autospeciala tip ambulanta;

 -  Urmeaza la defilare Autospecialele  de interventie FIAT DUCATO si Renault Master (2) destinate interventiei la incendii, inundatii, cercetare si deblocare/salvare.

 

Doamnelor si doamnelor, defilarea se incheie cu defilarea tehnicii din inzestrarea Politiei Locale a municipiului Bistrita

          - Primul mijloc tehnic prezentat este Autoturismul Peugeot 301 al Biroului Siguranta Circulatiei, destinat misiunilor de patrulare pe raza municipiului si a localitatiilor componente.

         - Urmeaza Autoturismul Dacia DUSTER, folosit de catre Biroul Disciplina in Constructii pentru inspectarea lucrarilor de constructie in raza de competenta.

          - Incheie defilarea tehnicii din dotarea Politiei Locale a municipiului Bistrita Autoturismul Peugeot 301 al Biroului Siguranta publica, destinat misiunilor de mentinere a ordinii publice pe raza municipiului si localitatiilor componente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii3024 vizualizări01 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0