Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ZIUA DRAPELULUI - 26.06.2020, aniversata la Bistrita.

Dedicam aceasta zi Drapelului National, unul dintre cele mai dragi simboluri ale romanilor, care este totodata marturia parcursului istoric al tarii noastre de-a lungul trecutului zbuciumat.

In data de 25 iunie a avut loc o scurta si restransa ceremonie de coborare a Drapelului de pe catarg, urmata de introducerea Drapelului National in Biserica Protopopiatului Ortodox.

Azi, 26 iunie, activitatile ocazionate de Ziua Drapelului au continuat cu oficierea slujbei de sfintire a Drapelului National al Romaniei, urmata de ceremonia publica de inaltare a Drapelului.

Este prima sarbatoare nationala cu o ceremonie publica pe care o sarbatorim in contextul pandemiei, iar aceasta a fost organizata cu un numar restrans de participanti si respectand masurile de protectie si distantare sociala, transmitand in acest fel mesajul ca putem reveni treptat la obiceiurile noastre, adaptandu-le conditiilor care se impun in aceasta perioada, pentru sanatatea noastra si a celor din jur.

Prefectul Stelian Dolha a adresat celor prezenti cateva cuvinte si a transmis mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul acestei zile importante pentru poporul romanesc:

"Astazi este Ziua Drapelului National, simbol drag al unitatii si identitatii nationale, zi pe care o dedicam in esenta tuturor celor care de-a lungul timpului au facut cinste Romaniei si Tricolorului.

Sunt toti acei bravi romani care in trecut s-au jertfit sau au luptat pentru apararea pamantului stramosesc, sunt toti cei care in vremurile noastre contribuie la buna reputatie a Romaniei, facand-si datoria cu profesionalism si curaj in diferite teatre de operatiuni si in misiuni internationale si toti cei ale caror performante in diferite domenii au facut ca Tricolorul sa fie inaltat pe cel mai inalt catarg.

Si, cel mai recent, Drapelul National i-a insotit pe medicii romani si personalul medical care, anul acesta, pe fondul crizei sanitare generata de noul coronavirus, si-au ajutat colegii din Italia, Statele Unite si Republica Moldova, iar seriozitatea si competenta cu care s-au implicat in salvarea de vieti au facut cinste romanilor si Romaniei. Le multumim tuturor, cu respect si admiratie!

Tricolorul reprezinta istoria noastra si intregul popor, cu oameni care ne-au dat de atatea ori prilejul sa ne mandrim ca suntem romani.

La multi ani, Romania! La multi ani, Drapelului National!"

 Inainte si in timpul ceremoniei, ofiteri din cadrul jandarmeriei si a politiei militare au impartit masti de protectie civililor care au luat parte la eveniment, asigurand totodata ca se respecta distantarea sociala.

 

 

Cancelaria Prefectului.

0 comentarii6300 vizualizări26 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0