Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"1 Decembrie 1918 - ziua unui vis implinit!".

Dupa primul razboi mondial, cel mai important moment din istoria Romaniei, unul firesc si necesar, a fost Unirea din decembrie 1918 - proiectul de tara al generatiilor de oameni de stat, incepand cu 1848. Euforia si entuziasmul zilelor de la sfarsitul lui 1918, implinirea unui deziderat atat de asteptat, promitea ca momentul sa reprezinte un punct de referinta extrem de important pentru toti romanii, un eveniment care sa ramana mereu in amintirea lor. In consecinta avea sa fie rememorat cu consecventa si cu sfintenie.

In cinstea zilei nationale a Romaniei, din dorinta de a cinsti memoria fauritorilor Marii Unirii de la 1918, precum si a ostasilor romani care au luptat si cazut pe front pentru reintregirea nationala si teritoriala a Romaniei, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita sa vizionati evenimentul "1 Decembrie 1918- ziua unui vis implinit!".

In debutul evenimentului online, transmis pe pagina de facebook si canalul de YouTube a institutiei noastre incepand cu ora 10.00 veti putea urmari cuvantul de deschidere adresat de Alexandru Gavrilas,  managerului Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, cu ocazia zilei nationale a Romaniei urmat de mesajele adresate comunitatii  judetului Bistrita-Nasaud de catre urmatoarele personalitati:

  1. Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud;
  2. 2.    Col. Cornel Traian Scurt, comandantul Brigazii 81 Mecanizata General Grigore Balan Bistrita; 
  3. Protopot pr. Alexandru Vidican, Protopopiatul Bistrita.

In continuare va invitam sa ramaneti alaturi de noi pentru a urmari spectacolul online dedicat zilei de 1 Decembrie sustinut de actorul si scriitorul Dan Puric si cantautorul Victor Socaciu.

Evenimentul va fi intregit de difuzarea filmului documentar "Decembrie-Portrete ale Marii Uniri" o productie 2018 a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu LifeVision Films care prezinta medalioanele a opt personalitati ale judetului Bistrita-Nasaud implicate in realizarea Marii Uniri.

Va asteptam cu acelasi drag alaturi de noi si in mediul online.

La multi ani romani!

La multi ani Romania!

 

 

Manager,

Dr.Alexandru Gavrilas

0 comentarii6279 vizualizări27 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0