Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Consilierul CIA - Larry Watts a lansat la Bistrita volumul "Fereste-ma, Doamne, de prieteni".(35 de poze)

Evenimentul a avut loc in 1 decembrie la Hotel Metropolis. Invitatii speciali care au lua cuvantul sunt Ioan Talpes, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii "Codul lui Oreste", ziaristul Victor Roncea, directorul general al Editurii RAO- Ovidiu Enculescu, directorul Bibliotecii Judetene- Oliv Mircea si colonelul in rezerva Ioan Gaftone.

Lansarea volumului "Fereste-ma, Doamne, de prieteni" a coincis cu celebrarea a doi ani de existenta a portalului de stiri Bistrita24.ro - ziar condus de Mihai Ulsamer.

Larry L. Watts a fost consultant al Corporatiei RAND in timpul revolutiei, calatorind destul de des in Europa de Est inainte de 1989. Istoricul american a asistat oficiali din Romania la infiintarea Colegiului National de Aparare, a colaborat cu mai multi ministri romani ai Apararii la reforma din domeniul armatei si a sustinut cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace si integrarea Romaniei in NATO. De asemenea, intre anii 2001-2004 a fost consultant pentru reforma sectorului de securitate, activitatea sa fiind recunoscuta de Serviciul de Informatii Externe, de Presedintia Romaniei si de Ministerul Apararii.

"Fereste-ma, Doamne, de prieteni" vine sa examineze interesele strategice aflate in spatele relatiilor antagoniste ale Romaniei cu "aliatii"din Rasarit, motivatiile incredibilei sfidari a tarii noastre la adresa Moscovei, metodele de "eliberare" militara si de securitate din jugul sovietic, scopurile opozitiei fata de politicile de la Kremlin si, mai ales, reactia sovieticilor si a loialistilor din randul membrilor Pactului de la Varsovia in cele mai inalte consilii ale acestora, asa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanti militari si de organe ale securitatii statului.

Iti taie respiratia! Prezentand o insiruire fascinanta de date si informatii din surse neexplorate inainte, Watts ne ofera ocazia de a intelege calea sinuoasa si contradictorie strabatuta de romani de la inceputurile epocii moderne pana in 1978, nu din perspectiva declaratiilor publice oficiale sau a publicatiilor interesate, ci prin dezvaluirea proiectelor, planurilor si faptelor concepute in umbra, prin cuvintele celor care le-au conceput, apreciaza Ioan Talpes, fost director SIE.

 

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu1274 vizualizări02 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0