Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Marti 11 Mai 2021 - 14587
3 Decembrie- Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati.

In fiecare an, la 3 decembrie este marcata Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Data a fost stabilita in 1992, de Adunarea Generala a ONU, pentru a motiva populatia sa inteleaga efectele dizabilitatilor si pentru a combate discrimiarea. ONU doreste ca intreaga lume sa devina mai responzabila in ceea ce priveste integrarea persoanelor cu dizabilitati.

 Aproximativ 10% din populatia lumii sufera de un handicap, conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Oamenii cu dizabilitati, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizati de ceilalti.

Copiii sunt cei mai grav afectati de aceasta discriminare. Ei nu ?nteleg faptul ca sunt diferiti de marea majoritatea a populatiei. Nu pot sa tina pasul cu cei de varsta lor, inteleg mai greu si se pot exprima mai greu. Pentru a-i ajuta pe acesti copii, dar si pe adultii cu probleme, autoritatile si ONG-urile au demarat zeci de proiecte de sensibilizare.

  

0 comentarii2289 vizualizări03 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0