Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Marti 14 Mai 2024 - 14587
OSTERMARKT-TARGUL DE PASTE.(25 de poze)

Sambata 23 martie 2013 pietonalul bistritean a fost locul de intalnire al  locutorilor cetatii cu valsul, iodlerele si muzica de fanfara. Ostermarkt sau Targul  de  Paste, organizat din initiativa  si  sub patronajul  primariei, a  ajuns  in  acest an  la a 11-a editie.  Demarat  cu scopul  revitalizarii  traditiilor  sasesti  care  dainuie  de  sute de ani,  OSTERMARKT-TARGUL DE PASTE  a prins deja radacini solide in Bistrita, dovada fiind numerosii urmasi ai breslasilor de pe timpuri care au spus prezent  si la aceasta  editie.

                Dincolo de  momentele culturale aplaudate la scena deschisa, cei pe care pasii i-au purtat astazi pe pietonalul bistritean, au putut admira operele celor peste 60 de mestesugari prezenti la editia din acest an a targului de paste.

                Pe langa minunatele oua incondeiate, un  spectacol  inedit l-au oferit  iepurasii si  gainusele  prezentate de catre membri  FEDERATIEI  CRESCATORILOR  DE  PASARI  SI  ANIMALE  MICI  DE  RASA  "PETRU RARES" BISTRITA, ROMANIA,  aflati  la prima  lor  participare  la un eveniment  de asemenea  importanta.   Invingand  rafalele de  vant, cei  mici si cei  mari au  putut  mangaia  animalutele care  la randul  lor au dat dovada de multa blandete  si  rezistenta la temperaturi neobisnuite pentru aceasta perioada a anului, iar cei mai curajosi au si putut pleca acasa cu animalul preferat . 

                Activitate in sine, dupa parerea multor participanti la eveniment, a avut darul de a redescoperi traditiile inaintasilor nostri si de a-i familiariza cu activitati colaterale celor cotidiene.

 

 

        Fl. Orban.

0 comentarii2863 vizualizări23 martie 2013




rss 2.0
rss 2.0