
La Riga, in Letonia, s-a desfasurat Gala Europeana a Premiilor 112. Serviciului de Telecomunicatii Speciale i-a fost inmanat Premiul pentru excelenta - Contributii remarcabile in educare si informare 112. Romania si alte opt state premiate au fost recompensate pentru devotamentul cu care au promovat si imbunatatit Numarul de Urgenta 112 in prezenta a peste 300 de reprezentanti ai serviciilor de urgenta, ai unor institutii europene si organizatii internationale, furnizori de solutii
La ceremonia organizata de Asociatia Europeana a Numarului de Urgenta (EENA) in colaborare cu Sectiunea Serviciilor de Urgenta din cadrul Uniunii Europene participantii au tinut un toast ca semn de recunostinta si de sustinere pentru castigatorii din Romania, Franta, Olanda, Finlanda, Polonia, Slovacia, Croatia si Letonia.
In Romania, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in calitate de administrator al Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta, desfasoara activitati de educare - informare: in zonele turistice montane si pe litoral, campanii in gari, aerogari, trenuri, statiile de metrou si pe principalele drumuri nationale, difuzare de spoturi 112 la posturile de radio si televiziune, vizite ale elevilor in dispeceratele 112, o ampla actiune cu Biserica Ortodoxa Romana dar si multe alte activitati punctuale.
"A fost o concurenta acerba, cu un nivel de implicare remarcabil, insa unele "stele" au stralucit mai mult decat altele. Speram ca "eroii" pe care i-am cunoscut in aceasta seara sa continue sa ne inspire pe toti sa contribuim la o societate mai sigura, a spus Olivier Paul - Morandini , presedintele si fondatorul EENA.
Purtatorul de cuvant al STS, colonel Adrian Fulea: "112 a devenit unul dintre cele mai renumite si de succes branduri romanesti. Acest lucru se datoreaza si actiunilor de educare - informare desfasurate de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Premiul este si al jurnalistilor, al institutiilor media din Romania care ne-au ajutat si impreuna cu care am reusit sa demonstram ca daca ai un scop nobil, in interesul oamenilor, poti face campanii sociale cu efecte maxime si daca ai bani foarte putini. Premiile 112 din acest an sunt rezultatul unor actiuni remarcabile in domeniul serviciilor de urgenta si salvare. Selectia a fost riguroasa, cinci experti independenti analizand mai multe nominalizari pe categorii iar apoi membrii EENA si-au dat votul final.
Gala de premiere 112 este singura ceremonie europeana menita sa recompenseze excelenta in domeniul serviciilor de urgenta. Organizata anual de catre Asociatia Europeana a Numarului de Urgenta , acest eveniment aduce in atentie contributiile remarcabile ale organizatiilor si ale cetatenilor in salvarea de vieti.
Premiul international obtinut de STS este al treilea dupa cele din 2009, tot pentru educare - informare, si in 2012 pentru salvarea remarcabila a unui grup de turisti belgieni.
Ultimul Eurobarometru al Comisiei Europene, referitor la Numarul unic european de urgenta 112, arata ca Romania se afla pe primul loc la informarea si educarea populatiei in UE.
Numarul pan-european de urgenta 112 a fost creat in 1991.
In aprilie 2005, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta a devenit operational in toata Romania si este administrat de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale
Din anul 2008, 112 este unicul numar de urgenta care poate fi folosit, non-stop, de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenta (ambulanta, pompieri si politie) in orice tara a Uniunii Europene.
Numarul 112 trebuie folosit doar atunci cind este necesara interventia agentiilor specializate de urgenta, pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul.
0 comentarii | 84 vizualizări | 18 aprilie 2013 |