Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eveniment Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Radio SOMES implineste 8 ani de activitate!

Radio SOMES implineste 8 ani de activitate! 8 ani de TRADITIE! 8 ani de folclor AUTENTIC! 8 ani de RESPECT pentru familia Radio SOMES! In data de  5 mai, Radio SOMES implineste opt ani de activitate, iar pe 6 mai, in a doua zi de Paste, incepand cu ora 18.00, aniversam si petrecem in Caminul Cultural al Comunei Sant, acolo unde vom intinde cea mai mare Hora Somesana, iar pentru aceasta multumim primarului comunei Sant - Ioan Szabo pentru gazduire.

In debutul spectacolului, va avea loc lansarea Ansamblului Izvorul Somesului al comunei Sant, vor evolua in fata publicului artistii Trupei de Teatru Nescris Constantin Iugan si interpreti de folclor din comuna Sant.

Vom avea alaturi de noi artistii nostri dragi, asa cum ne-am obisnuit: Petre Petruse, Anuta Motofelia, Adina Baiesiu, Lenuta Filipoi, Nelutu Moldovan, Mina Buga, Paul Ban, Alina Ceuca, Cristina Livia Scurtu, acompaniati live de orchestra condusa de violonistul Emilian Coruti.

Invitatul special a spectacolului va fi Cristian Pomohaci.

 

.

 

Interviu cu dl. Director Traian Ogagau:

C.I. - Cum s-a nascut ideea primului post de radio care sa transmita numai folclor autentic?

Dir. Traian Ogagau: - Din dragoste si pasiune pentru folclor si din respect pentru cei care iubesc folclorul.

C.I. - Traian Ogagau este in primul rand om de afaceri. Dupa cum stim, pastrarea si perpetuarea traditiilor nu presupune realizarea unui profit financiar important. Cum de v-ati asumat riscul de a functiona uneori chiar si in pierdere?

Dir. Traian Ogagau: - In urma cu opt ani m-am gandit ca ar fi bine sa aduc in casele oamenilor din Bistrita-Nasaud si nu numai, primul post de radio care sa aduca acea oaza de liniste pe care ne-o confera folclorul autentic. Romanul canta de bucurie, canta atunci cand are un necaz, canta cand iubeste, cu alte cuvinte are nevoie de mangaierea sufletului... Pentru mine nu sunt atat de importante castigurile din activitatea de radio, precum este de important castigul spiritual care rezulta din aceasta activitate si o spun cu cea mai mare sinceritate.

C.I. - Radio SOMES a ajuns la opt ani de activitate. Cum au fost cei opt ani pentru dl. Director Traian Ogagau?

Dir. Traian Ogagau: - Exceptand faptul ca ducem lipsa de oameni seriosi in media bistriteana, (n.r.-???) au fost niste ani frumosi, m-am implicat si am fost alaturi de echipa in fiecare moment in cei opt ani si, cum era firesc, am crescut de la un an la altul.

C. I. - Care este publicul tinta al postului Radio SOMES?

Dir. Traian Ogagau: - Cei care ne asculta si recunosc lucrul acesta si cei care ne asculta, dar din orgoliu si de rusine - ca se dau domni, nu recunosc; desi cu totii avem folclorul in sange pentru ca, asa cum zice un cantec "De la tara vin si domnii!"Ascultatorii nostri stiu ca eu sunt de parere ca "Daca ne uitam traditiile, uitam de unde am plecat si cine suntem cu adevarat", asa cum spune si sloganul Radio Somes.

C. I. - Cum aniversam cei opt ani de Radio SOMES?

Dir. Traian Ogagau: - Aniversam asa cum se cuvine, slujind folclorul. Pe data de 6 mai, in a doua zi a Sfintelor Sarbatori de Pasti ne vom afla in Caminul Cultural al Comunei Sant, unde ii asteptam pe toti cei care ne sunt alaturi de opt ani incoace, sa petrecem frumos, imbracati in acele frumoase costume populare la Hora Somesana.

C.I. - In incheiere ati dori sa transmiteti un mesaj ascultatorilor Radio SOMES?

Dir. Traian Ogagau: - Vreau sa le transmit celor care ne asculta si cititorilor acestui mesaj, sa aiba incredere in noi, vom fi mereu alaturi de cei care ne asculta si mereu in slujba lor, cu incredere si respect(!). Este foarte important sa nu renuntam niciodata la aceste bunuri de mare pret,  cu care ne-au inzestrat stramosii nostri: cantecul autentic, jocul si costumul popular; ca sa nu ne pierdem identitatea si sa transmitem generatiilor urmatoare dragostea pentru frumos.

Vreau sa multumesc colaboratorilor Radio Somes pentru subiectele interesante pe care le aduc zi de zi pe calea undelor in casele oamenilor, multumesc colegilor din presa si ascultatorilor nostri care sunt mereu alaturi de noi .

Tuturor le urez sa le dea Dumnezeu multa sanatate, iar Sfanta Sarbatoare a Invierii Mantuitorului nostru Isus Hristos sa le mangaie sufletele cu lumina, pace, intelegere in familii si numai bucurii!

Paste Fericit!

 

Cu respect, Traian Ogagau.

 

 

333 commentarii3640 vizualizări02 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0