Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Teorii Marti 23 Aprilie 2024 - 14587
In sfarsit..."SE SPUNE ADEVARUL"!

Declaratia unui oficial al Vaticanului: LIMBA LATINA SE TRAGE DIN LIMBA ROMANA ARHAICA . Recent, Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea, omul care a avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, limba latina se trage din limba romana arhaica si nu invers cum cred lingvistii. 

 
     Intr-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea si membru al Comisiei Teologice Internationale, unul din oamenii care au avut acces la documente  secrete din arhiva Vaticanului, a facut o declaratie surprinzatoare:

 

    "Chiar daca se stie ca latina e limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba romana este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba romana, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba romana este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba romaneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina - n.r.)". 


     Conform declaratiei lui Ledwith, la intalnirea lor cu romanii, dacii nu au avut nevoie de translatori. Vorbeau in limba din care se nascuse chiar latina. 

     Pe Columna de la Roma, solii daci se adreseaza imparatului Traian fara transaltor. 

     Din aceasta perspectiva, romanii apar drept unul si acelasi popor cu dacii, continuatorii directi si legitimi ai acestora. 

     Mai mult, rezulta  ca si romanii au fost de neam tracic

     Prin urmare, razboiul pe care l-au purtat romanii pentru aurul dacilor, a fost un razboi fratricid.

     Italienii, francezii, spaniolii si portughezii contemporani vorbesc dialecte provenind din limba romana arhaica

 

    Si cand te gandesti ca minoritatea maghiara din tara noastra trateaza cu dispret limba romana, desi se duce duminica la biserica catolica sa asculte cu smerenie slujba religioasa in limba latina! 


      In anul 1979, dr. Nicolaie Copoiu, secretar stiintific al Institutului de Studii istorice si social-politice, m-a convocat la institut sa imi arate un document procurat pe cai diplomatice de la Biblioteca Universitatii din Uppsala (Suedia). Era vorba de o carte de mari dimensiuni, scrisa in limba latina medievala, intitulata "Zamolxis, primul legiutor al Terrei". 

 

     Cartea s-a pierdut in valtoarea evenimentelor din decembrie ’89, ca si alte documente cu valoare istorica inestimabila privind istoria poporului roman. Am aflat cativa ani mai tarziu ca, acea carte-document din Biblioteca Universtatii din Uppsala a fost vanduta de catre un "revolutionar" roman, unui colectionar american pentru 1.500 dolari. Asa suntem noi, romanii, ne vindem si cenusa de sub vatra strabuna pentru cativa arginti. 


   Cred ca a sosit timpul ca poporul roman sa ridice fruntea din tarana si sa priveasca cu incredere in jurul sau. Si sa isi asume viitorul prin propriile stradanii. 


     http://www.libertatea.ro/detalii/articol/omul-care-a-avut-acces-la-documente-secrete-din-biblioteca-vaticanului-limba-latina-se-trage-din-cea-romana-nu-invers-442319.html

    Aceasta declaratie o puteti vedea pe internet, la adresa http://www.youtube.com/watch?v=Nue1A3PoJrg (Preview) , minutele 52.30 - 53.11.

 

 


     Genetic, nu ne-am schimbat de 5.000 de ani, suntem tot daci

          Un studiu de paleogenetica, realizat intre anii 2003-2006, a aratat ca, genetic, suntem daci, iar teoria latinizarii facute de Imperiul Roman este falsa.

          Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardos (foto), specialist in genetica, cu sprijinul Universitatii din Hamburg, Germania, a pornit de la tesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din Romania, de la un numar de 50 de indivizi apartinand populatiilor care au trait aici cu 5.000 de ani in urma.

          Datele genetice obtinute au fost comparate cu cele ale romanilor de astazi. 

          Concluzia a fost ca intre actuala populatie a Romaniei si cele care au trait pe teritoriul acestei tari cu 5.000 de ani in urma exista o clara inrudire genetica, iar fondul de baza dovedeste continuitatea si legatura stransa cu populatia straveche, adica cu dacii, ramura nord-dunareana a marelui neam tracic. 

 

 

 

 

  TOTI SA  RECUNOASCA  ca ...din limba vorbita de daci se trage limba vorbita astazi de majoritatea locuitorilor din Europa, ca celelalte popoare occidentale "vorbesc" un dialect al limbii stamosilor nostri, dar mai ales ca avem un excedent moral asupra celor care "se pretind" stapanitorii acestui pamant!

         Noi suntem aici dintotdeauna.

 

 

 

Material primit la redactie. 

 

0 comentarii11837 vizualizări27 mai 2018




rss 2.0
rss 2.0