Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Joi 05 August 2021 - 14587
Hotararea nr. 56/05.06.2016 a BEJ BN.

Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.6 Bistrita-Nasaud, intrunit in sedinta la data de 05.06.2016, orele 07:30, in prezenta unui numar de 14 din cei 15 membri, constata urmatoarele: La data de 04.06.2016 s-a inregistrat la Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.6 Bistrita-Nasaud sub nr.573, contestatia formulata de Partidul National Taranesc Crestin Democrat - Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud impotriva Hotararii nr.56/04.06.2016 a Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita, la care a anexat: Cererea inregistrata la biroul electoral municipal cu nr.134/27.05.2016, Precizarea cererii inregistrata sub nr.182/04.06.2016 si Hotararea nr.56/04.06.2016.        

Partidul National Taranesc Crestin Democrat - Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud contesta faptul ca prin hotararea sus-amintita, Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 a respins ca tardiv introdusa Precizarea nr.182/04.06.2016, considerata ca fiind o noua cerere.

            Analizand contestatia formulata, Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr. 6, constata urmatoarele:

            Potrivit dispozitiilor art. 80, alin.(4) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr.215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali, impotriva hotararilor pronuntate de birourile electorale in materia campaniei electorale se poate face contestatie in termen de 48 de ore de la data afisarii, care se depune la biroul electoral ierarhic superior.

            Se constata de catre membrii biroului electoral de circumscriptie judeteana ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat - Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud a formulat contestatia in termenul prevazut de lege.

            Cu privire la temeinicia hotararii, Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.6 Bistrita-Nasaud retine urmatoarele:

             Prin cererea inregistrata sub nr.134/27.05.2016 la Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita, Partidul National Taranesc Crestin Democrat- Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud a depus lista persoanelor pe care le-a propus pentru a indeplini calitatea de reprezentant (observator) al Partidului National Taranesc Crestin Democrat in Biroul Electoral de Circumscriptie nr.1 din Municipiul Bistrita, iar alaturat s-a depus un tabel cu un numar de 23 de persoane propuse pentru 23 de sectii de votare.

            Analizand cererea initial depusa, Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita a estimat ca solicitarea vizeaza completarea birourilor electorale ale sectiilor de votare cu reprezentanti ai partidelor  politice, iar potrivit cu temeiul de drept indicat si cu perioada in care a fost depusa cererea potrivit calendarului de desfasurare a activitatilor pentru alegerile locale din anul 2016, aceasta se circumscrie perioadei in care s-au completat birourile electorale ale sectiilor de votare, insa biroul electoral de circumscriptie nu a observat ca prin cererea formulata, Partidul National Taranesc Crestin Democrat a propus aceste persoane si in calitatea de observator, motiv pentru care trebuia sa solicite lamuriri deponentului cererii.

            Raportat la cererea precizatoare formulata de PNTCD prin care se invedereaza ca cererea initiala are in vedere dispozitiile art.93, alin.(2) din Legea nr.115/2015, la principiile care guverneaza procesul electoral, respectiv asigurarea transparentei, echitatii, respectarea principiului egalitatii de sanse, Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.6 Bistrita-Nasaud va admite contestatia formulata si pe cale de consecinta va desfiinta Hotararea nr.56/04.06.2016 a Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita cu obligarea emiterii de catre acesta a acreditarii in calitate de delegati din partea PNTCD a celor 23 de persoane nominalizate pentru sectiile de votare, pentru a asista la numararea voturilor.

 

Fata de cele ce preced si avand in vedere si dispozitiile  art. 93, alin.(2) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu unanimitate de voturi a membrilor prezenti:

 

 

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPTIE JUDETEANA NR.6 BISTRITA-NASAUD HOTARASTE

 

            Art.1. Admite contestatia formulata de Partidul National Taranesc Crestin Democrat - Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud impotriva Hotararii nr.56/04.06.2016 a Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita si in consecinta, dispune;

-          desfiinteaza Hotararea nr.56/04.06.2016 a Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita;

-          acreditarea delegatilor ca observatori in sectiile de votare din partea Partidului National Taranesc Crestin Democrat-Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud, de catre Biroul Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita.

 

            Art.2. Prezenta hotarare va fi comunicata Partidului National Taranesc Crestin Democrat - Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud si Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr.1 Bistrita.

 

 Prezenta hotarare se aduce la cunostinta publica prin afisare la sediul si pe pagina de internet a Prefecturii Judetului Bistrita-Nasaud.

Definitiva.

 

Pronuntata azi, 05.06.2016 la sediul Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana nr.6 Bistrita-Nasaud.

 

Presedinte: Petrisor Alexandru Dorin _______________

Loctiitor: Tertis Liliana-Maria ________________

Membru: Partene Valerica, reprezentant AEP ________________

Membru: Buhai Marius Nicolae, reprezentant PSD ______________

Membru: Dipsan Mihail, reprezentant PNL ______________

Membru: Stoica Petruta, reprezentant UNPR ______________

Membru: Macarie Remus, reprezentant ALDE ______________

Membru: Szekely Vilhelm, reprezentant UDMR ___________

Membru:Chilom Ion Liviu, reprezentant ALDE_____________________

Membru:Grapini Dumitru, reprezentant PNTCD____________________

Membru:David Ioan , reprezentant BUN__________________________

Membru:Baciu Octavian, reprezentant PSD__________________

Membru:Szakacs-Marton Szidonia Erika- reprezentant UDMR__________

Membru:Gales Pavel- reprezentant PER__________________________

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii19586 vizualizări05 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0