Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Joi 05 August 2021 - 14587
Apelul AEP catre societatea civila.

Autoritatea Electorala Permanenta invita societatea civila sa se implice in realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al Romaniei Mari, AEP propunandu-si sa marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referinta pentru istoria democratiei noastre.

Pentru a reda imaginea completa a configuratiei primului legislativ ales dupa infaptuirea Marii Uniri este nevoie, pe langa referinte istorice specifice, si de date referitoare la fiecare deputat si senator. In acest sens, este utila orice informatie valida care poate completa fisa biografica a fiecarui parlamentar (fotografii, nume si prenume, studii, cariera profesionala si politica, stare civila, ideologie, surse bibliografice etc). Multe astfel de informatii pot fi gasite in presa vremii, locala si centrala, in arhivele publice locale, in arhivele personale sau in memoria urmasilor.

Accesul personalului AEP la aceste surse fiind limitat, invitam pe toti cei care detin informatii despre oricare dintre parlamentarii alesi in anul 1919 sa le transmita Autoritatii Electorale Permanente la adresa de e-mail centenar.alegeri@roaep.ro

Mentionam ca aportul cetatenilor la realizarea acestei monografii in format print si electronic va fi recompensat cu mentionarea numelor acestora in caseta colectivului redactional si in publicarea lor pe pagina oficiala de Internet a AEP.

Precizam ca lista deputatilor si senatorilor din primul Parlament al Romaniei Mari este publicata pe site-ul www.roaep.ro la rubrica "Centenar alegeri" si poate fi consultata accesand linkul http://www.roaep.ro/prezentare/centenar-alegeri/

 

Directia comunicare si relatii externe  

0 comentarii12775 vizualizări23 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0