Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Joi 05 August 2021 - 14587
Protest spontan - S.P. BN se opune transformarii consilierilor de probatiune in gardieni insarcinati cu paza detinutilor.

Serviciul de Probatiune Bistrita Nasaud se opune transformarii consilierilor de probatiune in gardieni insarcinati cu paza detinutilor care isi vor executa pedepsele la domiciliu, in regim mixt, prin  supraveghere cu bratara electronica sau prin munca in folosul comunitatii, asa cum prevede, in prezent Proiectul de lege privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate care urmeaza a primi votul final astazi in Parlament.

Plasarea unor astfel de atributii in sarcina consilierilor de probatiune nu doar ca este total nepotrivita (in raport cu pregatirea si pozitia acestora in cadrul sistemului de justitie), dar, in plus, va afecta atat functionarea sistemului de probatiune, care se confrunta de cativa ani cu probleme grave legate de lipsa resurselor umane si materiale, cat si siguranta publica, in conditiile in care supravegherea viitorilor detinuti cu bratara electronica va fi deficitara.

Pentru a trage un semnal de alarma cu privire la consecintele nefaste pe care le va avea acest proiect de lege daca este adoptat de Parlament in forma actuala, consilierii de probatiune din cadrul Serviciului de Probatiune Bistrita Nasaud alaturi de serviciile similare din alte 23 de judete - Arad, Arges, Botosani, Braila, Bucuresti, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Valcea, Vrancea - anunta ca a intrat azi, 16.04.2018, in intervalul orar 9-13 in protest spontan cu privire la noile atributii care se preconizeaza a fi legiferate in derularea activitatii serviciilor de probatiune, atributii cu impact semnificativ asupra volumului de munca, dar si a gradului de risc la care sunt expusi consilierii de probatiune in relatia cu persoanele supravegheate. 

Va informam ca in acest interval nu se vor derula intrevederi la Serviciul de Probatiune BN si nu se va participa la nici una dintre activitatile cu instantele de judecata,cu institutiile din comunitate sau cu alte persoane, fiind derulate doar activitati de birou si administrative.

Pentru informatii suplimentare - 0747.277072 - Veres Corneliu Horatiu, consilier de probatiune membru SNCSP

 

Corneliu Horatiu VERES

Consilier de probatiune - Serviciul de Probatiune Bistrita Nasaud

 

0 comentarii11683 vizualizări16 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0