Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patriotism Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Tabara "Acasa la noi", 17-24 iul. 2019 vazuta prin aprecierile copiilor.

"Multumesc echipei ASTRA de la noi si din Romania, presedintei Areta Mosu din Iasi pentru tot ceea ce au facut pentru noi si pentru prietenia lor. Multumesc pentru caldura cu care am fost primiti la Manastire, la parintele Chiril, multumesc pentru conditiile confortabile, pentru privelistile zilnice fermecatoare. Am trait o experienta de neuitat si recomand aceasta tabara si altor copii iubitori de nou si inedit si care vor sa se distreze invatand multe lucruri noi"

Madalina Baciu, VII, Liceul Teoretic "Ion Vatamanu", Straseni

 

"Mancarea la Manastire este foarte buna si proaspata. Camerele sunt comode si curate. Ograda e curata si arata extraordinar. Excursiile sunt foarte interesante si nu te plictisesti..."

Ana Fisticanu, VII, Straseni, R Moldova

 

"Am avut parte de intamplari frumoase pe care le vom tine minte tot timpul. Orasul Nasaud are oameni foarte calzi si buni, d-l primar Romocea, domnii de la ASTRA - Ioan Seni, Floarea Ples si Ionut Nistor. Au cuvinte minunate. Ne-au oferit dulciuri si suc. Cu siguranta vom reveni."

Valeria Tarsina, X, Liceul din Straseni, R Moldova

 

"Am fost pentru prima data in aceasta tara si am ramas foarte impresionata de locurile vizitate, de Baile Figa, de frumusetea Manastirii unde am fost cazati si primiti cu mare caldura. Mi-a placut Colegiul "Petru Rares" si daca s-ar putea mi-as face studiile aici. M-am convins ca poporul roman este nu numai educat si intelept, este si credincios. Multumesc pentru tot.."

Ana Neznaico, IX, Liceul din Straseni, clasa a X-a

 

"Am fost despartiti multi ani, dar ne-am regasit prin scriitorii care au scris in aceeasi limba si ne-au ajutat sa avem o cultura comuna, un mod de trai asemanator. Multumim ASTREI, D-nei Areta pentru oportunitatea de a ajunge in Romania, in judetul Bistrita-Nasaud unde am fost primiti cu multa caldura la Manastirea Parva-Rebra, la Primaria si Sediul ASTREI din Nasaud, la Muzeele si Casa de Cultura din oras. Patru ore ne-am distrat la Baile Figa, apoi directorul Cristi Nicula ne-a prezentat Colegiul "Petru Rares" si Programul voluntariatului de vara. Ne-a impresionat muzeul de pictura a D-nului Nechita Bumbu si muzeul D-lui George Nechiti. Duminica, 21 iulie am vazut Manastirea Barsana, o bijuterie care ne-a lasat uimiti. Ne-am intristat la Memorialul durerii din Sighet si ne-am amuzat cu hohote de ras la Cimitirul vesel din Sapanta. Ne-a placut la Biblioteca Judeteana si la Consiliul Judetean unde i-am admirat pe D-l director Pintea si pe vicepresedintele Tintean. Ne-au insotit D-na Ples si D-nii Seni si Neagos. Vreau sa mai revin..."

Eva Madalina Mutu, Cls. a X-a, Straseni

 

"Totul m-a impresionat nespus de mult, dar mi-a placut mult cum copiii din Beclean, de la Colegiul "Petru Rares" puteau confectiona atat de rapid un robot functional.."

Dana Codreanu, cls. a IX-a, Straseni

 

"Mi-a placut istoria Nasaudului spusa de D-l primar, istoria academicienilor spusa de D-l Seni, istoria ASTREI spusa de D-na Ples si mai ales ceea ce s-a spus la Casa George Cosbuc si Casa Liviu Rebreanu. In Biblioteca din Nasaud m-am regasit si eu si as vrea sa mai revin.."

Anait Jurcan, IX C, Straseni.

 

"Mi-a placut totul... cazarea, Muzeul Liviu Rebreanu, Memorialul suferintei din Sighet, Baile Figa, elevii pasionati de robotica din Beclean, gustarile primite la ASTRA si la Primaria din Nasaud" Sunt bucuros de locurile pitoresti in care traiesc fratii nostri.. Mi-a placut cum recita directorul Casei de Cultura din Nasaud, D-l Ionut Nistor. Multumesc ASTREI ca exista si organizeaza tabara si vreau sa existe si in viitor.. Imi doresc sa mai revad aceste locuri..."

Nechita Negru, IX C, Straseni

 

"Din tot sufletul multumesc ASTREI pentru Tabara "Acasa la noi".. In acest program am cunoscut pe parintele Chiril cu seria lui de carti "Ganduri de monah", mi-au placut Casele Cosbuc si Rebreanu, Muzeul Graniceresc, Galeria academicienilor, Colegiul de robotica, Casa cu picturi, Muzeul din deal, Memorialul durerii - un loc plin de durere si jale.. Vreau sa revin"  

Olga Todorova, VIII B

 

"Mi-am dorit mult sa vad Romania... Multumim ASTREI ca organizeaza o astfel de tabara prin care am ajuns si eu in Carpati, in Bistrita-Nasaud. In prima seara am cinat la Manastirea din Ilva Mare unde am fost primiti cu multa caldura de stareta Hristofora si de preotul Daniil, apoi ne-a preluat cu totul D-l patron Emil Iugan care ne-a cazat intr-o cabana de munte, ne-a aratat Pepiniera, fabrica, satele de munte Lunca si Sant, biserica, oamenii minunati ai muntelui... Tot el ne-a ajutat sa ajungem la Nasaud, Beclean, Bistrita, Sapanta, Sighet, Barsana... In cateva zile am vazut atatea lucruri frumoase si interesante ca as mai vrea sa revin sa le revad Multumiri tuturor"

Corneliu Gheorghita, VIII, Rosieticii Vechi

 

"Imi raman in minte Casele Rebreanu si Cosbuc, Muzeele din Nasaud si Feldru, Bibliotecile din Nasaud si Bistrita, Baile de la Figa si Colegiul din Beclean, Casa de pictura din Nepos si Sala festiva din Bistrita.. Multumim pentru tot, dar si pentru carti.. Mi-as dori sa pot reveni.."

Revenco Vlad, IV, Marculesti

 

"Semanam mult unii cu altii, vorbim aceeasi limba, ne sunt cunoscuti poetii si scriitorii nostri aici, in Bistrita-Nasaud unde am ajuns, iar noi am poposit la casele lui Cosbuc si Rebreanu, am vazut galeria academicienilor, am vazut Muzeul granicerilor... O Lume extraordinara.."

Lucian Cojocaru, X, Gura Cainarului

"Multumim ASTREI, doamnelor Areta Mosu si Olga Lesenco pentru efortul de a mentine Tabara ASTREI si pentru noi.. Multumim celor care ne-au primit in zona Ilvelor, la Sant, unde se sarbatorea infratirea cu localitatea Limbenii Noi din R Moldova.. Am cantat si noi cu ei si am vazut cat ne cunoastem de bine... Dar am cantat si cu cei din Straseni la Nasaud si la Bistrita. Am ajuns si ne-am minunat de cele vazute la Sapanta, Sighet si Barsana A fost minunat si-mi doresc sa revin pe plaiurile acestui judet, cu oameni deosebiti si autoritati primitoare."

Iuliana Vasiloi, VIII, Floresti

Impresii deosebite au lasat in Cartea de Onoare a ASTREI nasaudene si profesorii Lesenco Olga si Lesenco Vladimir din Gura Cainarului, Popovici Nina din Edinet, Postaru Nina din Racovat, Elena Suvac din Rosietici, Olga Paduret si Rodica Popa din Chisinau, Dorina Placinta, Mariana Baciu, Tatiana Celeev din Straseni, Silvia Boboc din Iasi.

Multumiri deosebite merita toti cei care s-au implicat in Programul educativ al acestor copii iar multumiri speciale se cuvin celor care i-au cazat - Manastirea Rebra-Parva - staret Chiril Zagrean  si firma Miss Grup - patron Emil Iugan. Dumnezeu sa-i rasplateasca dupa merit.

 

Foto-

La Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" cu directorul Ioan Pintea

 In sala festiva a CJ BN cu vicepresedintele Ioan Tintean

 Oaspeti si gazde in fata CJ BN, in jurul vicepresedintelui Ioan Tintean

 

Pentru conformitate, prof. Ioan Seni

0 comentarii3815 vizualizări26 iulie 2019




rss 2.0
rss 2.0