Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Stiinta-tehnica Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Expozitie documentara despre matematicianul Grigore Moisil (1906-1937) la Muzeul Graniceresc Nasaudean.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita la expozitia temporara   "A fost odata Grigore Moisil", organizata la Muzeul Graniceresc Nasaudean in perioada 27 octombrie - 24 noiembrie 2023. Prin aceasta se doreste comemorarea unuia dintre cei mai mari savanti ai tarii, la implinirea unei jumatati de veac de la plecarea in eternitate.

        Deschiderea expozitiei este justificata prin originile nasaudene ale lui Grigore Moisil, strabunicul sau, respectiv vicarul Grigore Moisil (1816-1891) fiind primul director al Gimnaziului Graniceresc, care si-a deschis portile in anul 1863. Totodata, actiunea isi doreste valorificarea unui pretios fond documentar donat muzeului din Nasaud, la inceputul anilor 1990, de catre Viorica Moisil, sotia matematicianului. Aici se regasesc numeroase fotografii, documente scrise si obiecte personale ale celui omagiat. Colectia a fost completata in ultimii ani prin donatia facuta de catre prof. univ. Ioana Moisil, nepoata de frate a lui Grigore Moisil, care va fi prezenta la vernisaj.

        Evenimentul este realizat in colaborare cu Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud si Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" din Bistrita".

        Vernisajul va avea loc vineri, 27 octombrie 2023, de la orele 1200.

        Va asteptam cu drag!

 

 

        MANAGER,

Dr. Gavrilas George Alexandru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii6097 vizualizări25 octombrie 2023
rss 2.0
rss 2.0