Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 09 August 2022 - 14587
La Bistrita a aparut un mare campion - Vladimir ORZA.

Vladimir-Nicolae ORZA  s-a nascut la Bistrita, pe data de 05.noiembrie 2009  fiind fiul regretatului LIU ORZA directorul Automobil Clubul Roman filiala Bistrita si Mures cel care de altfel i-a insuflat si pasiunea pentru sporturile cu motor. (foto kart Dudasu)

La varsta de 6 ani a inceput sa cunoasca senzatia pe care o da atingerea unui volan si asta in  karting. Pe un kart primit de la dl. Eugen  Senior Dudasu - un exceptional pilot de curse a simtit ca aceasenzatie va persista mereu. Au urmat de-a lungul anilor numeroase participari la evenimentele organizate in Bistrita de ACR, peKarting Star- aceasta fiind pista "de acasa"sau pe alte circuite din tara.

In 2021 a finalizat Programul ACR FIA YOUNG DRIVERS TRAINING - un program de pregatire a tinerilor piloti sustinut de instructori FIA, antrenori profesionisti in motorsport precum SIMON FITCHET (instructor in pregatire mentala care a lucrat cu David Coultard) , IMAD LAHOUD -Presedintele Comisiei de Viteza in Coasta a FIA si membru in Consiliul Mondial de Motorsport al FIA. La program au participat 27 de piloti care s-au pregatit in sesiuni de tehnici de pilotaj, fitness,fitlight,karting, mental gym, proba practica avand loc la Circuitul Skat Kart Tg. Secuiesc.

Vladimir este singurul si cel mai tanar pilot din judetul nostru care a absolvit un curs de asemenea nivel. (foto)

In toamna anului 2020 sub indrumarea tatalui sau a incercat un alt nivel in motorsport si anume pilotajul masinilor de curse astfel incat in ianuarie 2021 a participat pentru prima data in calitate de pilot la un Campionat International de Rally Sprint organizat de ClubulSportiv Auto-Karting Rider’s Satu Mare si ACR Satu Mare. (foto)

Aceasta etapa a fost acel "click" care i-a declansat la nici 12 ani dorinta de a merge mai departe,insa de acesta data in concursurile de Rally Sprint.

Anul 2021 a fost anul cel mai greu insa cel mai plin de satisfactii incepand cu  obtinerea licentei de pilot de la ACR -CNAK Clubul ACR Bistrita , cu  participarea la cele 5 etape de Campionat organizate la Satu-Mare si terminarea Campionatului International de Rally Sprint pe locul 3 la categoria "junior", in toata aceasta perioada fiind pregatit de pilotul Sorin Muresan (Sorin Red).

In anul 2021 a concurat pe un Peugeot 207 , masina neperformanta din punct de vedere competitional fiind o masina folosita in principal in pregatirea elevilor in vederea obtinerii permisului de conducere insa Campionatul de Rally Sprint 2022  va avea un nou inceput cu un VW Lupo pregatit de start si de un loc binemeritat pe podium.

Un rol important in pregatirea si  participarea la Campionatul National de Rally Sprint 2021 l-a avut Sorin Muresan (Red) care a fost alaturi de Vladimir atat in ceea ce priveste pregatirea lui ca si pilot cat si asistenta tehnica a masinii .

A fost posibila participarea la Campionatul din 2021 si datorita celor care ne-au sustinut financiar aici mentionand Transilvania Print, Nosa , Electroplast

0 comentarii3738 vizualizări30 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0