Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
SPORTS FESTIVAL 2023.

Cea de-a patra editie SPORTS FESTIVAL aduce la Cluj-Napoca, in 1 - 4 iunie, initiere in peste 25 de sporturi, provocare pe traseul Survivor Romania, super campioni fata in fata cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesionistilor, crosul Supereroilor, competitii, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte si multa distractie! Timp de patru zile, toti cei pasionati de miscare vor putea descoperi un intreg univers al sportului, cu acces liber la toate activitatile de initiere, la demonstratiile sportive si in zona de fun & chill.

 

INITIERE

Copiii si adultii vor putea sa isi descopere abilitatile sportive si pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escalada, fitness, fotbal, gimnastica, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportiva, rugby, roundnet, schi fond, scrima, sah, tenis de camp, teqball, tenis de masa si volei. Ei vor invata regulile jocului de la antrenori si sportivi cu experienta. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre initiere. Iar pentru ca lucrurile sa fie si mai interesante, ei vor primi un pasaport sportiv pe care pot aduna stampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care il invata parcurgand circuitul de initiere Sports Festival si care le poate aduce, la final, mai multe premii.

 

Zona de initiere va fi testata si de invitatii speciali Sports Festival. Razvan Simion si Dani Otil se vor intrece in rapiditate si abilitatea de a incerca sporturi noi, contra-timp. 

 

Accesul la activitatile de initiere este gratuit. Fiecare dintre ele va avea parte de infrastructura specifica pentru practicarea adecvata si in siguranta a sporturilor. Activitatile se vor desfasura in zone delimitate si semnalizate din Parcul Central si Platoul Cluj Arena, dupa urmatorul program: joi-vineri: 10,00-19,00, sambata 10,00-18.30, duminica, 10,00-19,00.

 

PROVOCARE: TRASEU SURVIVOR ROMANIA

Anul acesta, Sports Festival va gazdui o noua zona care promite sa faca senzatie. Cei cu spirit de aventura vor putea testa un circuit Survivor Romania! Pe acest traseu, fanii celebrei emisiuni se vor putea intrece si sa-si testeze forta, rezistenta si indemanarea. Accesul este liber, cu inscriere la fata locului. Sectiunea Survivor Romania din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV si realizata cu sprijinul Federatiei Romane de Sporturi cu Obstacole.

 

SPORTS TALKS & MASTERCLASS cu Ana Maria Branza

Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces la super speakeri in sectiunea Sports Talks, unde vor putea sa ii intalneasca si sa ii asculte pe: Corina Caragea, Adrian Ilie, Daniel David, Mihai Covaliu, Gica Popescu, Elisabeta Lipa, Camelia Potec, Paul Chetreanu, Patrick Ciorcila, Andrei Vochin, Cristian Dulca, Tudor Giurgiu, Ioan Ovidiu Sabau, Viswanathan Anand, Ivan Sokolov, Dani Otil, Alexandru Candea, Miruna Morosanu, Andrei Angelescu, Simona Amanar, Larisa Iordache si Simone Tempestini. Tema de anul acesta: "Esecul este parte importanta din drumul spre succes". Acestora li se adauga un eveniment dedicat profesionistilor din domeniul sportului: in 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrima Ana Maria Branza va sustine un masterclass. 

 

 

 

CROSUL SUPEREROILOR

Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o noua cauza umanitara: renovarea Clinicii de Obstetrica-Ginecologie "Dominic Stanca" din Cluj-Napoca. Clujenii pasionati de sport au sansa sa devina eroi pentru o zi prin participarea la competitia de alergare organizata duminica, 4 iunie. Competitia, al carei start se va da pe Cluj Arena, include trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin si OPEN 5K feminin / masculin.

 

Fundatia Motivation si asociatia Caiac SMile vor participa la Crosul Supereroilor cu cea mai mare echipa de alergatori in scaune cu rotile inscrisa din partea celor doua organizatii la o competitie de alergare din Romania.

 

Jumatate din taxa de inscriere va merge catre aceasta noua misiune locala a programului Spitale Publice din Bani Privati. Prima etapa, care va incepe in 29 mai, va dura 3 luni si va consta in renovarea Maternitatii, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapa care consta in modernizarea unitatii de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru aceasta faza a proiectului comunitatea din Cluj este incurajata sa doneze. Cauza este sustinuta de Codin Maticiuc, prin Fundatia Metropolis, in parteneriat cu Untold Universe si Sports Festival.

 

COMPETITII SPORTIVE

Pe langa sectiunea dedicata initierii in sport, vor fi organizate mai multe competitii dedicate sportivilor amatori profesionisti: alergare, beach volley, fotbal, rugby si sah. Competitia de alergare Crosul Supereroilor va avea loc duminica dimineata (4 iunie), cu start de pe Cluj Arena. Competitia nationala de amatori Beach Volley Super Open (3 - 4 iunie) va fi deschisa pentru 24 de echipe la categoria amatori masculin si 16 echipe la categoria amatori feminin si se va desfasura pe cele doua terenuri de volei pe nisip care vor fi amenajate in Parcul Babes. Competitia de fotbal va strange la Cluj-Napoca cluburi sportive din toata tara, pe sapte categorii de varsta, Under 14. Tot la Sports Festival se va juca ultima etapa din Campionatul Regional de Rugby U14, cu desemnarea Campioanei Regionale la finalul turneului si competitia nationala de sah pentru copii. Participarea la competitii se va face pe baza de inscrieri, insa pasionatii de sport pot sa asiste gratuit.

 

MECI DEMONSTRATIV DE FOTBAL: All Stars Romania vs. Galatasaray Legends

Marele eveniment sportiv al Sports Festival 2023 aduce in fata fanilor din Romania generatii legendare in duel. Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o infruntare cu cei mai buni jucatori de fotbal ai Nationalei Romaniei (1995 - 2023). Meciul demonstrativ se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 20,30, in ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din Romania. Marele fost fotbalist brazilian Mário Jardel, alaturi de Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu, marii fotbalisti care au scris istorie pentru ambele echipe, se numara printre vedetele acestui meci.

 

Echipa All Stars Romania: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Raducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabau, Ionut Lupescu, Razvan Rat, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Banel Nicolita, Constantin Galca, Razvan Prodan - fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

 

Echipa Galatasaray Legends: ??Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem ?nan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatl?, Faruk Atalay.

 

Biletele pot fi achizitionate de pe entertix.ro. Meciul demonstrativ de fotbal dintre Romania si Galatasaray Legends nu va fi doar o oportunitate de a vedea jucatori celebri in actiune, ci si o modalitate de a ajuta victimele cutremurului devastator din Turcia. Incasarile primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat in cadrul Sports Festival vor fi donate catre organizatiile care se ocupa de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamitati.

 

ZIUA COPILULUI x3 LA SPORTS FESTIVAL

 

Ziua Copilului va fi sarbatorita de trei ori, ca-n povesti, la Sports Festival 2023. In 1-3 iunie sunt pregatite o sumedenie de activitati speciale pentru cei mici. Teatrul de Papusi "Puck" din Cluj-Napoca va aduce in lumea sportului personaje de basm cu teatru stradal (Cluj Arena, 12:00-18:00). Sambata, 3 iunie, de la ora 17,00, la scena Sports Festival amplasata pe platoul dintre BT arena si Cluj Arena, va avea loc piesa de teatru Coltisor dragonul. Este o poveste despre responsabilitate si grija fata de mediul inconjurator, prin care spectatorii vor fi transpusi intr-o lume magica si amuzanta. Tot sambata, de la ora 18,00, bine cunoscuta si mult indragita Gasca Zurli va veni sa ii distreze pe cei mici, dar si pe cei mari, si sa ii puna in miscare pe ritmul lui A ram sam sam. Tanti Prezentatoarea, Fetita Zurli, Supereroul Multumesc, Bucatarasul Lulu, Vrajimaturica si Truli va dau intalnire pe platoul dintre Cluj Arena si BT Arena unde se anunta o petrecere pe cinste, de la care nu vor lipsi dansurile si cantecelele specifice copilariei. Tot pentru cei mici, in cele trei zile, la scena, vor fi organizate antrenamente cu majorete, iar zona de initiere ii va astepta la miscare.

 

CONCERTE & FUN ZONE - Miscare si distractie la scena deschisa

La Sports Festival miscarea se imbina cu distractia! Pe platoul dintre BT arena si Cluj Arena, in inima festivalului, va fi amenajata o scena multifunctionala. In fata scenei, pe timpul zilei, oamenii vor fi invitati la miscare alaturi de traineri si sportivi pasionati care vor tine clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate si multe altele. Seara, publicul va fi chemat la dans alaturi de artistii invitati. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scena vor urca cei de la DJ Project, iar in 3 iunie se pregateste un moment super special pentru copii.

 

Vineri, de la ora 17,30, va avea loc o partida de sah cu totul inedita: Blindfolded Human Chess Game. Doi mari maestrii ai sahului: Ivan Sokolov si Viswanathan Anand, invitati speciali adusi la Cluj de Fundatia Superbet si de Federatia Romana de Sah, vor demonstra ca jocul mintii se poate juca si daca esti legat la ochi. Mutarile lor vor fi facute pe o tabla uriasa de sah de 14x14 metri, cu oameni costumati in piese de sah.

 

Sambata, de la ora 20,30, va avea loc Retro Fantesia Party, powered by UNTOLD Festival. Fanii sportului sunt incurajati sa vina imbracati tematic, cu echipamentul sportului lor preferat. Cele mai retro sport tinute vor fi recompensate cu premii surpriza.  Tot in data de 3 iunie, de la ora 19,00, diversitatea sportului va fi celebrata prin deja traditionala Parada a Cluburilor Sportive. Membrii cluburilor vor defila, cu steaguri, din Parcul Central pana pe platoul Cluj Arena. Show-ul va continua la scena Sports Festival cu campioni din lumea sportului, numere de acrobatie si contorsionism, street dance si zumba acrobatic, prezentate de celebrii Razvan si Dani. Pe scena va urca si Bianca Purice. In varsta de doar 13 ani, ea este ambasadorul Romaniei la Acrodance si este dorita, pentru performantele ei, de Cirque du Soleil. Acrobatic Show, trupa de 6 fete de la teatrul de stat din Chisinau, vor prezenta show-ul cu care au ajuns in finala Romanii au Talent 2023.

 

Duminica, 4 iunie, de la ora 19,30, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor face warm up pentru un show senzational cu acrobatii marca Sports Festival. Pe scena va urca Ana Maria Margean, finalista a emisiunii America’s Got Talent - All World Superstars, cu papusa catelului Waldo cu care a cucerit America. Dupa ea, vor urma  acrobatii, demonstratii de contorsionism, zumba si street dance, dar si un flash mob la care vor fi invitati sa participe toti cei din fata scenei. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scena si vor inchide ultima seara a Sports Festival 2023.

 

Din cadrul festivalului nu vor lipsi zonele de relaxare de food & chill. Zona de festival incepe din Parcul Central si se continua cu Parculetul de Copii de langa stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena si Parcul Iuliu Hatieganu.

 

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din Romania. Evenimentul ajunge in 2023 la cea de-a patra editie.

 

-

 

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, alaturi de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Clubul Winners Sports Club, U-Banca Transilvania, Federatia Romana de Fotbal, Federatia Romana de Sporturi cu Obstacole, Federatia Romana de Sah, Fundatia Romana de Aikido Aikikai, Federatia Romana de Teqball, Funsports Romania, Skills MTB Cluj-Napoca, Atlas Invictus Cluj-Napoca, Adria Gym Cluj-Napoca, Master Bike Cluj-Napoca, ACS Luceafarul Cluj-Napoca, ACS U Evolution Cluj-Napoca, ACS Rugby Cluj Junior, Caiac Smile, Club Sah Pegas Cluj-Napoca, Club Atletic Cluj, Academia de Baschet U-BT, TGym Cluj-Napoca, The Box Barbell Club Cluj-Napoca, ACS Dynamic Gym Cluj-Napoca, Academia de Volei Pirv11, VoSports Cluj-Napoca, ACS Topspin Floresti, CS Universitatea Cluj - Rugby, CS Universitatea Cluj - Sectia Schi Fond, Worldclass Romania, ACS Eagles Cluj, Winners Tennis Club Cluj-Napoca, CSO Watch Out Cluj, 88 Training Dance Project, Romanian Golf Evolution, Outdoor 4U, Napoca Rally Academy, Zumba Cluj-Napoca, Badminton Club Cluj, Liceul cu program sportiv Cluj-Napoca, Scoala Gimnaziala Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca.                                                   

 

*Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) este o asociatie de interes national apartinand Miscarii Olimpice, care se organizeaza si functioneaza in baza statutului propriu elaborat in conformitate cu prevederile Chartei Olimpice si legislatiei romane in vigoare.

COSR are rolul de a promova principiile fundamentale ale Olimpismului la nivel national, precum si de a sprijini crearea unor institutii care se dedica Educatiei Olimpice.

 

www.sportsfestival.com

 

 

0 comentarii6111 vizualizări25 mai 2023




rss 2.0
rss 2.0