Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Miercuri 01 Mai 2024 - 14587
Sunt alaturi de fosta mare campioana europeana MARIA CIOBANICA PANTEA.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud si colegii din lumea sportului sunt alaturi de fosta mare campioana europeana MARIA CIOBANICA PANTEA - in prezent antrenor atletism la CSM Bistrita,  in suferinta prin care trece, pricinuita de problemele de sanatate cu care se confrunta, urandu-i insanatosire grabnica si revenirea cat mai repede in activitatea sportiva unde s-a remarcat prin rezultatele nationale si internationale obtinute.

                                                                     Director executiv,

                                                              Prof. Raoul Stefan Zanca.

 

Maria Pantea s-a nascut in 10 august 1967 la Reghin (Monar, fiindu-i satul natal). Indrumator in practicarea atletismului a fost profesorul Ioan Vlaic (la Monar), apoi la CSS Bistrita, antrenorul Ioan Zanca. Ca senioara (dupa terminarea liceului in 1985) activeaza mai intai la CS Gloria, apoi la CSM Bistrita, CSM Bacau, Stiinta CFR Bacau si din nou la CSM Bistrita, unde activeaza si in prezent ca antrenoare (din 1991).

Intre timp, absolva in 1993, Scoala de antrenori, iar din 2001, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca, specializarea atletism.

Din 1997 pana in 2005 (cand devine mamica), a activat ca antrenoare si la loturile nattonale de junioare, unde a avut sportive pregatite de ea.

Ca atleta se specializeaza in probele de 400m, 800m, 1500m, 3000m si cros, remarcandu-se in mari competitii din tara, dar si din strainatate (Iugoslavia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Grecia, Cehoslovacia, Franta, China, SUA).

Dintre cele mai insemnate rezultate: Campioana internationala a Romaniei la 800m, 11 titluri de campioana nationala - junioare si senioare-la 800m, 1500m si cros, 3 titluri de campioana balcanica la 800m (1) si cros (2), un titlu de campioana europeana junioare (800m), 6 locuri II la concursul "Prietenia", la Campionatele Balcanice, la campionatele nationale si internationale ale Romaniei, un loc III la CN din 1988.

I s-au atribuit titlurile de: Sportiv categoria I-a, Candidat Olimpic, Maestru al Sportului, iar in 2007, trofeul "Legendele atletsimului romanesc".

 

Conform ultimelor informatii, Maria Pantea Ciobanica a suferit un infarct si a fost operata in cursul noptii la Institutul Inimii Cluj-Napoca.

 

foto si text: www.dsj-bn.ro

0 comentarii3213 vizualizări02 noiembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0