Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Bizoni in Bistrita. Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Bizoni de (si in) Bistrita. Unii soferii bistriteni sunt neatenti, nu stiu sau nu vor sa respecte semnele de circulatie.(40 de poze)

In urma cu mai multe saptamani Bistritanews.ro sesiza faptul ca in intersectia dintre strazile Garii cu Rodnei se formeaza ambuteiaje si cozi interminabile in special in jurul amiezii din cauza soferilor ce doresc sa vireze la stanga spre calea ferata. Spre marea mea surprindere, la interventia si a altor cetateni, primaria Bistrita a montat in urma cu 2 zile cu acordul politiei rutiere un indicator care ii obliga pe soferi de pe Rodnei sa vireze la dreapta inspre Garii-magazinul Magura. Mai mult, pe carosabil a fost aplicata sageata indicatoare de obligatoriu la dreapta iar in intersectie a fost trasa o linie continua pe partea dinspre Rodnei care conform codului rutier ar trebuii sa interzica sub sanctiune grava trecerea ei de catre masinile ce ar vrea sa vireze la stanga de pe strada Rodnei spre Garii si linia ferata.

Astazi in jurul orei 15.00 am stat cateva minute in intersectie pentru a vedea daca soferii respecta noile indicatoare si marcaje rutiere. Din nefericire, in doar 10-15 minute zeci de masini au incalcat legislatia rutiera in virtutea obisnuintei, din neatentie, ignoranta, sau din rea credinta si nepasare fata de lege.

 

Marius Chiuzan.

.

Vezi si : Un simplu indicator ar rezolva situatia ambuteiajelor din zona autogarii din Bistrita.

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=10339

4 commentarii10948 vizualizări08 noiembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Răzvan Cîtu
10 Martie 2014 - 16:31

Felicitări d-le Chiuzan! Intr-adevăr problema traficului în intersecţia respectivă a fost rezolvată în urma instalării indicatorului Obligatoriu Dreapta. Greu a fost! :) Oare ţine de fapt de competenţa autorităţilor să identifice şi să remedieze astfel de probleme? Am senzaţia că funcţionarii noştri nu trăiesc şi circulă prin urbe.

Mihaela
10 Noiembrie 2013 - 16:55

Am trait s-o vad si pe asta, lectie de educatie on line data de jurnalistul independent Marius Chiuzan. Nu ca nu ar merge , dar nu da bine la cititorii atinsi de articol.Poate mai sunt si alte pareri.

Magurean Florin
10 Noiembrie 2013 - 16:18

Am citit comentariul bizonului si apreciez sinceritatea lui, la fel ca si dorinta de pocainta. Eu va propun Dle. Chiuzan sa extindeti aria preocuparilor acestui folder (domeniu ) .Aspecte din urbea noastra sunt suficiente pentru mai multe clase de elevi repetenti la bunul simt.

bizonul
10 Noiembrie 2013 - 15:16

Dle.Chiuzan, un folder atat de dur era asteptat pentru noi. Recunosc, mai uit si eu de semne, chiar daca sunt facute de pe marginea santului.Important ca preocuparea dumneavoastra pentru imbunatatirea circulatiei in orasul nostru a avut chemare la cei in drept care au trecut si la fapte. Este de bun augur noua reglementare a fluxului din acea zona, dar ar trebui ableepeda ca politia locala sa stea cateva saptamani prin zona, cu chitantierul pregatit pentru interventie..acolo sunt probleme mari cu taximetristii printre care recunosc ma numar si eu.Dar ce usor poti sa o cotesti la stanga si sa intri in formatia de asteptare a clientilor posibili.Ableeped insa, fluxul este mai aerisit , dar ce he facem noi cu taxiurile ?

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0