Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Bizoni in Bistrita. Joi 30 Mai 2024 - 14587
CASTA TAXIMETRISTILOR SAU MANA BIRJAR !!!

Ne-am obisnuit de multa vreme cu proverbul englezesc referitor la timp "timpul costa bani". In lumea in care traim, am putut constata fara tagada ca timpul costa mai mult decat bani, uneori ar putea costa chiar viata. In conditii deosebite cand trebuie sa scurtezi distanta intre doua puncte, iar mijlocul de locomotie adecvat iti lipseste cu desavarsire, apelezi la bunavointa unui conducator de taxiu. Urcat zici tu confortabil in respectivul autoturism si furat de gandurile tale, nici nu observi ca soferul este in pantalon scurti, geamul este deschis, iar respectivul baiat imbracat ca la pescuit mai si fumeaza pe deasupra. Ai si uitat ca statia ta de imbarcare se afla in  fata unei zebre care permite trecerea in siguranta si fara evenimente. Scopul tau este sa ajungi cat mai repede la adresa dorita. Uneori cand mintea iti este mai putin agitata, iti poti permite sa analizezi faptele. Abia acum incerci sa cauti nodul in papura, un lucru destul de usor daca te gandesti mai bine. Pana la urma te crucesti constatand ca de fapt te-ai urcat in proprietatea unuia care "acasa la el" face ce vrea cu tine. Incepand de la targuiala privind pretul transportului si pana la intelegerea daca sa porneasca aparatul de taxat, au ba !!.

           Problematica unor transportatori de persoane si bagaje se pare ca a fost scapata de sub  control. Din obligativitatea de a fi vopsite in galben (de unde si submarinul galben) si pana la modul de comportare (cursuri de buna purtare pt unii) totul a ramas doar o solutie "diluata" de timp si o amnezie a celor care raspund de aceasta afacere, pentru ca trebuie sa recunoastem, este o afacere buna, ce mai !

           Uitati de lume, unii taximetristii autohtoni au fost "obligati" sa se organizeze in adevarate caste profesionale, la umbra carora sfideaza legile si bunul simt. 

          Calatorului dornic de o plimbare cu "submarinul galben" i-a ramas doar sansa fredonarii unui cantec de pe vremurile bune.....Mana birjar !!!

 

 

           A. Orban.

 

 

2 commentarii12523 vizualizări12 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0