Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Bizoni in Bistrita. Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
ORBUL GAINII LA BIZONI ....

Despre  linii si marcaje, ce sa mai vorbim, ele fac  parte din viata  noastra  cotidiana. Suntem atat de  obisnuiti cu ele  incat de cele mai multe ori uitam sa mai  tinem cont de  semnificatia  lor. Trecand peste istoria bancului cu Bula care a infrumusetat clasa pentru primirea inspectiei tragand "o dunga rosie " pe tavan , trebuie sa acordam totusi atentia cuvenita acestui aspect. Mai ales cei care ne aflam in traficul rutier.

          "Liniile  continue  simple sau duble, au  semnificatia unei  interziceri, nepermitand  trecerea cu vehiculul  peste ele ori  incalcarea  lor in timpul mersului, cu prilejul  virajelor  la  stanga sau la dreapta , ori  intoarcerilor ...."  scrie in reglementarile privind circulatia pe drumurile publice. Si daca este lege, nu incape nicio tocmeala,  asadar  sanctiunea urmeaza sa fie contorizata in  "beneficiul " celui care a incalcat aceasta prevedere.

Cu toate acestea nu putini sunt cei care sub imperiul apartenentei la  casta  bizonilor nu tin cont de reglementarile  in materie si nici de  consecintele  nerespectarii legislatiei in vigoare si procedeaza cum le taie capul si buzunarul. 

Uneori  pana si  politistii sunt  lasati masca  de  nesimtirea  acestor  bizoni. Intrebarea  care  se pune.....pana  cand  domnilor bizoni,  pana  cand  domnilor  politisti ???

 

           Fl. Orban.

.

 

 

0 comentarii10451 vizualizări23 noiembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0