Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Stiati ca... Marti 16 Iulie 2024 - 14587
Nu renunta niciodata.

1.Winston Churchill a ramas repetent in clasa a sasea si a pierdut toate competitiile electorale pentru functii publice pana cand, la varsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru. Mai tarziu, avea sa scrie: "Nu renunta niciodata. Niciodata, niciodata, niciodata, niciodata - in nimic, mare sau mic, maret sau neinsemnat. Nu renunta niciodata cu exceptia cazurilor in care o faci pe considerente de onoare sau de bun simt Niciodata, niciodata, niciodata - nu renunta niciodata."

2. Thomas Edison era considerat de catre profesorii sai "prea prost pentru a invata ceva". A fost concediat de la primele doua locuri de munca pentru ca era "neproductiv". Ca inventator, a avut 1.000 de incercari nereusite pana sa inventeze becul. Cand un reporter l-a intrebat "Cum v-ati simtit esuand de 1.000 de ori?", Edison a raspuns: "Nu am esuat de 1000 de ori, ci becul a fost o inventie cu 1000 de pasi".

3. Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta 4 ani si nu a citit pana la 7 ani. Parintii au crezut era debil mintal, iar unul dintre profesori l-a descris ca fiind "lent la minte, pierdut pentru totdeauna in vise prostesti". A fost exmatriculat din scoala si i-a fost refuzata admiterea la Scoala Politehnica din Zurich.

4. Louis Pasteur a fost un elev mediocru, iar la lucrarea de licenta s-a clasat pe locul al cincisprezecelea din 22 de studenti la chimie.

5. Henry Ford a dat faliment de cinci ori inainte de a reusi cu Uzinele Ford.

6. Walt Disney a fost concediat de catre un editor de ziar deoarece era "lipsit de imaginatie si de idei bune". A dar faliment de mai multe ori inainte de a construi Disneyland.

7. Fred Astaire a fost catalogat astfel de catre directorul MGM in fata caruia, in 1933, a dat primul test: "Nu poate juca. Nu poate canta. Usor chel. Poate dansa putin". Mai tarziu, avea sa spuna: "Cu cat urci mai sus in cariera, cu atat iti sunt permise mai multe greseli. Iar odata ajuns in varf, daca faci suficiente greseli, acesta este considerat a fi stilul tau".

8. Sidney Poitier a fost "rasplatit" astfel de catre directorul de casting dupa prima sa auditie: "De ce nu te opresti din a face oamenii sa isi piarda timpul si nu te duci sa te faci spalator de vase sau ceva?". A fost momentul in care, isi aminteste Poitier, a decis sa isi dedice viata actoriei.

9. Charlie Chaplin a fost initial respins de catre sefii de la Hollywood pentru ca pantomima sa a fost considerata "un nonsens".

10. Beethoven manuia penibil vioara, iar profesorul sau a spus despre el ca "nu exista nicio speranta sa devina compozitor".

11. Van Gogh a vandut doar o singura pictura in timpul vietii sale. Si chiar si aceasta surorii unuia dintre prietenii sai. Acest lucru nu l-a oprit sa continue sa picteze peste 800 de lucrari.

12. Rodin era considerat cel mai slab elev din scoala, iar tatal sau s-a exprimat transant: "Am un idiot drept fiu". A fost respins de trei ori la admitere la Ecole des Beaux-Arts.

13. Stravinsky a fost a izgonit din Paris de catre critici si de catre publicul furios dupa premiera operei "Incoronarea primaverii".

14. Jack London a primit sase sute de respingeri din partea editorilor inainte de a vinde prima sa poveste.

15. Jerry Seinfeld "a inghetat" pe scena clubului in care a avut loc prima sa reprezentatie si nu a fost capabil sa scoata vreun cuvant. Batjocorit de public, a revenit noaptea urmatoare si si-a terminat numarul in aplauze frenetice.

 

1 comentariu14707 vizualizări10 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0