Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Colectii Joi 30 Mai 2024 - 14587
Expozitiei de numismatica, filatelie si cartofilie "Tricolorul Romanesc".

Astazi, 24.02.2016, in incinta Cercului Militar Bistrita, in sala mica "George Cosbuc" a fost sarbatorita Ziua drapelului tricolor romanesc. In onoarea acestui eveniment, Cercul Militar Bistrita, Clubul Colectionarilor Militari si Garnizoana Bistrita, au organizat vernisajul expozitiei de numismatica, filatelie si cartofilie "Tricolorul Romanesc". Au expus Marius Chiuzan - coordonatorul Clubului Colectionarilor Militari, col.(rez) Martin Zsoldos  si Ioan Stancu.

Expozitia este organizata in colaborare cu Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere, Asociatia Cultul Eroilor "Regina Maria" Bistrita si Clubul "Pentru Neam si Tara" Bistrita.

Coordonatorii evenimentului au fost col.(rez.) Ioan Cordovan, col.(rez.) Vasile Magerusan si jurist-jurnalist Marius Chiuzan.

"Drapelul, ca simbol al existentei unui popor si ulterior al unei natiuni, vine, la romani, din stravechime, din existenta preantica. Il regasim in stindardul geto-dacilor reprezentand lupul zburator.

Steagul rosu, galben si albastru devine oficial simbolul Munteniei la 1834.
La 1848, pe Primaria din Paris, alaturi de alte drapele, a fost arborat si tricolorul romanesc. Este momentul recunoasterii la nivel european a Tricolorului rosu, galben si albastru, ca simbol al Romaniei Revolutionare".

 

 

  OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA.

  Locotenent-colonel  Florin APAFAIAN.

0 comentarii15120 vizualizări24 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0