Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Colectii Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Colectii 3. Colectie de magneti.

In lumea colectionarilor cu scop didactic, magnetii de frigider au un rol bine definit atat pe plan educational cat si sentimental ori personal. Magnetii iti reamintesc de locurile vizitate de tine, de membrii familiei tale sau de cei apropiati, prieteni, rude, cunostinte, care ti-au adus un magnet din calatoriile lor. Dar magnetul iti arata si lumea, cu orase, tari, obiective turistice, muzee, manastiri sau locuri celebre.

Mai nou, tot ce este frumos si important in viata oamenilor este transpus si pe un magnet. De la nunta sau botez pana la aniversari ale zilei de nastere sau la evenimente importate, absolvire liceu/facultate, etc... Asa se face ca magnetul a devenit o lume in miniatura, un album foto sau un album de familie dar si un jurnal de calatorie si un "reminder" a locurilor si evenimentelor placute din viata ta. In aceste conditii, aparitia unei noi ramuri in randul colectionarilor didactici a fost doar o chestiune de timp, mai ales ca acum aproape peste tot in lume exista la obiectivele turistice si un chiosc cu magneti de vanzare.

In ultimii ani, prin peregrinarile mele prin lume, in special prin Romania si Europa, am adunat/cumparat sute de magneti, la care se adauga si cei primiti/adusi, in special de membrii familiei mele. Atat fiul cat si fetele mele, din orice excursie/concediu din tara sau strainatate imi aduc un magnet, o moneda/bancnota turistica sau o insigna, breloc, bricheta/cutie de chibrite sau alt suvenir usor de gasit/cumparat, ieftin si frumos, si pretabil pentru colectiile didactice.

 Astazi va invit sa vedeti o parte dintre ei, magnetii din colectia mea personala. 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2233 vizualizări04 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0