Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 26 Ianuarie 2025 - 14587
Referendum pentru Romania.

Sustinatorii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex doresc reconsiderarea casatoriei ca fiind doar o simpla relatie privata intre doua persoane care se iubesc si doresc sa se angajeze in aceasta relatie. Ei considera ca nu este corect ca relatiile heterosexuale sa fie recunoscute legal, in timp ce cele dintre persoane de acelasi sex nu sunt. Aceasta pozitie rezulta dintr-o intelegere gresita a motivului pentru care statul se implica in institutia casatoriei.

Statul nu legalizeaza casatoria naturala deoarece doua persoane "se iubesc". Statul legalizeaza - si implicit protejeaza si incurajeaza - uniunea barbat-femeie deoarece aceasta aduce numeroase beneficii pentru societate (copii, sanatate, reducerea costurilor cu asistenta sociala, etc.). De altfel, in cazul in care casatoria ar fi doar o relatie privata, asa cum sustin promotorii casatoriei intre persoanele de acelasi sex, de ce s-ar implica statul? Ei nu au nevoie de acordul statului pentru a face ceea ce doresc sa faca. In Romania, nu exista nicio restrictie prin care persoanele din randul minoritatilor sexuale sa nu se poata angaja in relatii bazate pe fidelitatea partenerilor si nicio necesitate ca acest lucru sa fie recunoscut de stat.

Asa cum recunosc ei insisi, principalul motiv pentru care minoritarii LGBT doresc implicarea statului este acceptarea fortata de catre populatie si a comportamentelor sexuale specifice acestei minoritati. Schimbarea legislatiei este calea prin care pot modifica atitudinile culturale cu privire la comportamentul lor. Deoarece multi activisti ai miscarii LGBT considera ca manifestarea sexualitatii lor este un element definitoriu al propriei identitati, acceptarea acesteia ar fi echivalenta cu acceptarea lor ca oameni. Acesta este nucleul problemei. Dezbaterea nu se poarta, in realitate, in jurul casatoriei, ci in jurul acceptarii pe care le-ar aduce-o casatoria.

Urmarind implicatiile legalizarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex in tarile in care acest fapt s-a produs deja, constatam ca demersul nu s-a oprit niciodata aici si a fost urmat de legalizarea adoptiilor de copii de catre aceste cupluri, de modificari legislative in sensul restrangerii unor drepturi ale persoanelor care au alte opinii privitoare la casatorie sau, lucrul cel mai grav, modificari in curricula educationala a statelor respective cu scopul acomodarii copiilor cu ideea normalitatii adoptarii, de catre oricine doreste, a comportamentelor sexuale specifice minoritatii LGBT. 

Rolul statului nu este de a legifera pur si simplu orice dorinte ale cetatenilor, ci de a proteja societatea de dorintele arbitrare ale unora dintre ei. Principalul rol al statului este de a asigura protectia cetatenilor.

Din acest motiv, o buna legislatie recunoaste comportamentele care aduc beneficii publice si le limiteaza pe cele daunatoare. James Madison, parintele Constitutiei S.U.A., a explicat foarte clar acest lucru, aratand ca "Daca oamenii ar fi ingeri, nu am avea nevoie de stat sau de guvernare." Nefiind ingeri, rolul statului este de a descuraja raul si de a incuraja binele. Nicio societate nu poate dura daca statul actioneaza in opusul acestei datorii.

Referendumul din Romania, care se prefigureaza a avea loc pana la sfarsitul acestui an, este binevenit in actualul context international. Cu acest prilej, pentru prima oara prin intermediul unei miscari civice de mare amploare, romanii vor putea sa-si declare optiunea in privinta unui demers cu impact major asupra culturii, traditiei si viitorului tarii lor.

 

(pentru scrierea articolului au fost folosite resurse aflate la All about love http://www.allaboutlove.org/against-same-sex-marriage.htm)

 

 

Alex Grigoriu.

Coalitia pentru Familie BN.

 

0 comentarii126 vizualizări15 septembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0