Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Scrisoare publica adresata Presedintelui Senatului.

Comitetul de Initiativa Cetateneasca privind revizuirea Art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei,

Coalitia pentru Familie, compusa din 38 de organizatii non-guvernamentale,

Platforma civica pentru demnitate, drepturi si libertati IMPREUNA, compusa din 1204 ONG-ri, intelectuali si personalitati marcante de pe intreg teritoriul Romaniei si sustinuta de 7 organizatii internationale, au transmis urmatoarea scrisoare publica adresata Presedintelui Senatului:

 

 

Domnului Calin Popescu -Tariceanu  Presedintele Senatului Romaniei.

 

Comitetul de Initiativa Cetateneasca privind revizuirea Art. 48 alin. 1 din Constitutia Romaniei,

Coalitia pentru Familie, compusa din 38 de organizatii non-guvernamentale,

Platforma civica pentru demnitate, drepturi si libertati IMPREUNA, compusa din 1204 ONG-ri, intelectuali si personalitati marcante de pe intreg teritoriul Romaniei si sustinuta de 7 organizatii internationale, va solicita sa luati act de sfidarea fara precedent in istoria recenta a Romaniei cu care clasa politica si autoritatile din Romania trateaza initiativa a 3 milioane de romani, avizata de Curtea Constitutionala a Romaniei.

 

Singura solutie pentru remedierea acestei desconsiderari grave a vointei juridice a poporului roman de catre clasa politica este punerea de urgenta pe ordinea de zi a Senatului a legii ce face obiectul initiativei noastre cetatenesti, urmata imediat de legea privind stabilirea datei referendumului.

 

Aceasta solicitare a noastra este perfect pertinenta, posibila, legala si singura in masura sa stearga palma data poporului roman prin desconsiderarea grava de catre clasa politica a vointei lui juridice.

 

Solutia de remediere a fracturii dintre autoritati si milioanele de cetateni este una singura: adoptarea de urgenta a revizuirii art 48, alin. 1 din Constitutia Romaniei si imediat a legii de stabilire a datei referendumului.

 

Invederam atat Senatului cat si clasei politice romanesti ca exista lege in vigoare pentru organizarea referendumului, respectiv Legea 3/2000. Toata aceasta bucla politico-legislativa artificial creata, referitor la modificarea Legii 3/2000, nu a inlaturat niciun moment caracterul ei de lege in vigoare, pentru organizarea unui referendum.

 

Orice alta amanare reprezinta un atac de maxima gravitate la adresa democratiei, vointei populare si ordinii intr-un stat de drept in care clasa politica este aleasa de popor si slujeste intereselor nationale si democratiei.

 

0 comentarii3318 vizualizări05 octombrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0