Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Educatie parentala sau manipulare ideologica?

Doamnei Viorica Dancila, Prim-ministrul Romaniei. Scrisoare deschisa. Educatie parentala sau manipulare ideologica? Stimata doamna Prim-ministru, Platforma civica pentru drepturi si libertati IMPREUNA este cea mai mare si profunda forma de unitate a societatii civile din Romania, compusa din 500 de ONG-uri si peste 1000 de intelectuali, reuniti pentru prima data intr-un numar atat de mare in istoria recenta a Romaniei. Platforma IMPREUNA are sustinerea a 10 ONG-uri internationale si a realizat, pana in prezent, demersuri internationale impreuna cu peste 250 de ONG-uri din 8 tari.

Am studiat cu atentie documentul intitulat "Strategia Nationala de Educatie Parentala 2018-2025", pus in dezbatere publica de catre Ministerul Educatiei Nationale ca o prioritate imediata pentru viitorul societatii romanesti, in general, si al scolii romanesti, in special, document nesemnat si neasumat de catre nicio persoana, deci un document fara niciun autor.

 De la primul paragraf pana la ultimul, acest document programatic este o creatie a propagandei progresiste care cauta terenul potrivit  pentru a face noi  experimente sociale, pentru a educa o noua generatie in spiritul negarii oricarei mosteniri culturale si a negarii radicale a crestinismului.

 Va supunem atentiei citeva extrase relevante pentru toxicitatea ideologica manifesta a documentului: 

  •  "Deseori noile ideologii promovate in special in domeniul protectiei copilului intalnesc mentalitati conservatoare, un sistem de valori ale familiei ce trebuie regandit in contextul unor informatii noi cu privire la nevoile de dezvoltare ale copiilor." (pag 3) 
  • "De aceea familia in societatea actuala are nevoie din ce in ce mai mult de SPRIJIN EXTERN pentru a se adapta acestor cerinte…in conditiile in care parintii raman atasati valorilor care s-au transmis traditional, pe care le considera ca fundamentand modele valide de relationare intrafamiliara.Aceasta din urma atitudine este prezenta si in discursurile profesionistilor care idealizeaza familia traditionala pe care o considera o forma perfecta de organizare." (pag. 3)
  • "Strategia nationala de educatie parentala are ca fundament abordarea teoretica conform careia familia nu este inteligibila ca realitate obiectiva, ea este mai degraba un produs socio-cultural, «o constelatie de idei, imagini si terminologii» creata si recreata permanent de practicile socio-culturale." (pag.3)
  • "A sustine parintii in interesul superior al copilului inseamna a crea o noua cultura familiala."(pag. 4)
  • "Politicile care privesc initierea, formarea si dezvoltarea competentelor parentale trebuie sa porneasca de la respectarea modelelor familiale si educationale existente in realitate, fara a impune modele unice considerate ideale." (pag. 4)
  • "Educatia timpurie poate fi o parghie esentiala de reducere a inegalitatilor sociale." (pag. 13)
  • "...atragand familia alaturi de scoala la varstele timpurii ale copilului, putem«educa»si familia." (pag. 13) 
  • "A devenit o necesitate imediata crearea unui sistem de educatie parentala centrat...si pe stimularea interesului pentru o noua cultura familiala..."(pag. 13) 
  • "Perioada timpurie a dezvoltarii copilului... sistemul de educatie parentala trebuie sa vina in sprijinul dezvoltarii unor principii esentiale ce vizeaza promovarea drepturilor omului, respectul pentru diversitate si incurajarea activa a egalitatii de gen." (pag. 18) 
  • "Strategia are la baza urmatoarele principii:... promovarii diversitatii...stilurile parentale trebuie revizuite din perspectiva relationarii cu copiii si INLATURARII STEREOTIPIILOR DE GEN care influenteaza traseele de viata diferite ale fetelor si baietilor,in acord cu legislatia nationala anti-discriminare si cu Standardele Natiunilor Unite si ale Comisiei Europene in acest domeniu." (pag. 23) 

 

Link-uri utile: 

-despre EGALITATEA DE GEN pusa in aplicare aici: https://www.stiripesurse.ro/ce-au-mai-inva-at-copiii-din-vrancea-in-cadrul-conferin-ei-despre-roluri-i-egalitate-de-gen_1253416.html

http://vranceamedia.ro/dupa-bucuresti-vrancea-intra-sub-asediul-presiunii-activistilor-lgbt-prin-activitati-educationale/

https://www.activenews.ro/prima-pagina/Dezbaterea-%E2%80%9E120-BMP-.-Elevii-au-fost-adusi-cu-liste-de-catre-profesori-149319

https://www.stiripesurse.ro/cea-mai-clara-explicatie-privind-presiunile-ideologice-exercitate-asupra-copiilor-in-conferin-a-orga_1252017.html

http://evz.ro/experimentul-vrancea-liceeni-transsexual.html.

-despre STEREOTIPIILE DE GEN aici: https://www.juridice.ro/459023/conventia-de-la-istanbul.html

-despre punerea in aplicare a schimbarii modelelor sociale si de comportament, aici: https://www.activenews.ro/stiri/Avocatul-Corina-Sacrieru-in-dialog-cu-Vasile-Banescu-la-Trinitas-TV-Potrivit-Conventiei-de-la-Istanbul-barbatul-este-un-agresor-aprioric.-Deci-fiecare-mama-care-da-nastere-la-baieti-da-nastere-la-niste-apriorici-agresori-14963

 

Concluzii  

Asa cum rezulta din continutul Strategiei, cel mai mare dusman al progresului Romaniei este familia naturala. Toate neajunsurile si nenorocirile care vin peste Romania se datoreaza familiei traditionale, care se incapataneaza sa faca copii, sa-i creasca, sa-i dea la scoala, sa-i invete valorile morale ale credintei crestine pentru a deveni oameni de caracter, care la randul lor sa intemeieze familii sanatoase. Aceasta familie cu toate valorile ei trebuie distrusa din temelii.

 In schimb, toate promisiunile optimiste si triumfaliste pentru viitorul Romaniei sunt legate de ideologia progresista, care sustine ca familia este "un produs socio-cultural, creata si recreata permanent de practicile socio-culturale" (p.3). Asta inseamna ca familia poate fi un produs socio-cultural alcatuit din doi sau mai multi parteneri de acelasi sex, sau de sex opus, din casatoria dintre un adult si un copil, sau un om si un animal, un om si un obiect, etc., dupa preferinta socio-culturala a fiecaruia. Pentru a nu lasa impresia ca folosim un limbaj ironic, se poate verifica faptul ca in ultimii ani, in alte parti ale lumii, s-au incheiat casatorii - poligame (trei femei), intre om si animal de companie, intre om si  copac, intre om si computer, si mai recent o persoana umana s-a casatorit cu sine insasi. De ce nu, daca familia este doar un produs socio-cultural, o constelatie de imagini, fara niciun fundament natural?

 Aceasta este in esenta oferta Strategiei Nationale de Educatie Parentala 2018-2025 propusa de Ministerul Educatiei Nationale. Agenda ideologica pe care se intemeiaza documentul reiese limpede inca din primul paragraf din introducere. Urmeaza apoi o parte a documentului care nu este altceva decat un amalgam de idei, proiecte, studii, propuneri, programe ale unor organizatii internationale sau nationale care are menirea sa imbrace acest proiect ideologic intr-o haina aparent academica pentru a fi mai usor vandabil celor neavizati. In partea finala, documentul prezinta pasii care trebuie facuti pentru implementarea noii ideologii.

 Astfel, noi consideram ca aceasta strategie nu poate fi adoptata din urmatoarele motive: 

- Contine judecati de valoare cu privire la preferabilitatea unei convingeri sau viziuni (de tip progresist) in dauna alteia (de tip conservator, crestin sau "traditionalist") asupra lumii, familiei sau educatiei. Statul are obligatia de a fi neutru fata de convingerile si optiunile diverse ale parintilor in educatia copiilor (mai traditionaliste sau mai avangardiste, mai conservatoare sau mai progresiste) si sa nu caute sa favorizeze impunerea uneia in dauna celorlalte prin parghiile pe care le are la indemana

 - Art. 29 alin 6 din Constitutia Romaniei recunoaste parintilor dreptul fundamental de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine (art. 29 alin. 6 din Constitutie), iar libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale (art. 29 alin. 1 din Constitutie). Art. 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prevede dreptul parintilor de a asigura educarea si instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice si pedagogice, iar art. 2 din Primul Protocol aditional la Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului prevede dreptul parintilor de a asigura aceasta educatie conform convingerilor lor religioase si filosofice.

 - Strategia contine presupozitii care descalifica convingerile conservatoare, crestine si "traditionaliste" despre familie si pe cei care si le insusesc si stabileste ca unic model valid modelul "progresist", "divers", in directia ideologiei de gen, cu incalcarea obligatiei de neutralitate a Statului.

 - Strategia contine prezumtii implicite sau explicite ca aceste cursuri de educatie parentala ar trebui sa fie obligatorii pentru parinti. Este neclar care este motivul pentru care este nevoie de o educare in masa a parintilor din Romania, ce studii stau in spatele respectivei Strategii si care vor fi beneficiile aduse de aceasta dupa cei 10 ani de aplicare. Consideram ca o Strategie nationala de educatie parentala ar putea fi gandita cel mult pentru medii defavorizate, destinata parintilor cu deficite educationale majore si conceputa in termenii respectarii drepturilor parentale amintite in prezenta scrisoare.

 - Prioritatea MEN trebuie insa sa ramana in continuare educarea copiilor. In conditiile in care actualul sistem educational nu si-a gasit inca o cadenta, fiind intr-o permanenta si defectuoasa schimbare de metodologii, cu impact negativ asupra calitatii educatiei pe un fond de criza permanenta de resurse umane, financiare si materiale, ar fi inoportuna asumarea de catre minister a unor noi sarcini si responsabilitati. Managementul defectuos al educatiei de stat a copiilor si tinerilor s-ar perpetua si in "educatia" parintilor, cu o irosire nepermisa de resurse care ar adanci si mai mult criza invatamantului romanesc.

 In concluzie, solicitam retragerea completa a Strategiei de educatie parentala.

 Dumnezeu sa ocroteasca Romania!

 

 

Mihai Gheorghiu

Platforma civica pentru drepturi si libertati IMPREUNA

 

 

.

 

Nota redactiei - vedeti si:  Cum pregatesc o serie de ONG-uri inca din 2005 reeducarea 'progresista' a parintilor din Romania.

https://www.stiripesurse.ro/cum-pregatesc-o-serie-de-ong-uri-inca-din-2005-reeducarea-progresista-a-parin-ilor-din-romania_1274491.html

 

 

0 comentarii13608 vizualizări04 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0