Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 16 Iulie 2024 - 14587
TRANSILVANIA FEST revine in inima Transilvaniei

Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare, revine intre 20 si 22 septembrie 2013 in inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca. Aflat la a opta editie, Transilvania Fest este dedicat sustinerii micilor producatori in pastrarea metodelor agricole traditionale, militand pentru conservarea si promovarea patrimoniului cultural imaterial al regiunii.

De asemenea, Transilvania Fest isi propune sa incurajeze turismul culinar si cultural, prin dezvoltarea sustenabila a acestora. Organizat in Piata Unirii, alaturi de Consiliul Judetean Cluj, prin Asociatia "Produs de Cluj", de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, festivalul promoveaza spiritul multicultural al Transilvaniei, cu scopul cresterii afluxului de turisti din tara si din strainatate.

Festival de cultura si mancare, promotor al Transilvaniei bogate in obiceiuri si mestesuguri valoroase si surprinzatoare, Transilvania Fest se constituie intr-un eveniment care le ofera reprezentantilor comunitatilor locale oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si, totodata, de a le impartasi unei audiente nationale si internationale.In cadrul festivalului vor fi amenajate aproximativ 100 de standuri, ce vor pune in valoare pitorescul gospodariilor transilvanene. Vizitatorii vor avea ocazia sa ia contact direct cu tot ce inseamna calitatea si puritatea produselor traditionale, inclusiv prin degustari si demonstratii culinare.

 

De asemenea, vor putea fi vizionate proiectii de film pe teme antropologice, sociale, culturale si etnice, in cadrul sectiunii "Cinema in aer liber". Tabloul va fi completat de programul artistic de pe scena principala - muzica si dansuri populare.

 

Transilvania Fest se desfasoara sub Inaltul Patronaj national al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei si Inaltul Patronaj international al Altetei Sale Regale Printul de Wales.

 

Anca Dinu                                                                  Emese Ladányi

PR Specialist Qual Media Group                           Coordonator comunicare festival

0734 .115. 534                                                             0728 .989. 074

anca.dinu@qualmedia.ro                                       ladanyi_emese@yahoo.com

 

 

0 comentarii2863 vizualizări11 septembrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0