Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Targul National al Olarilor, editia I, Cluj-Napoca.

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in perioada 9-10 octombrie 2013, in Piata Unirii din municipiul Cluj-Napoca, prima editie a Targului National al Olarilor, manifestare care are drept scop promovarea acestui mestesug traditional.

Deschiderea targului va avea loc maine, miercuri, 9 octombrie, ora 10.00, iar incheierea se va face joi, 10 octombrie, la ora 20.00. Pe parcursul celor doua zile ale manifestarii sunt asteptati sa participe peste 100 de mesteri, din cele mai importante centre de olarit din tara: Corund, Horezu, Miercurea Ciuc, Tarnavita, Cosesti, Vadu Crisului, Leheceni, Codlea, Schitul Stavnic si Vama.

             "Invitam toti iubitorii de arta traditionala romaneasca sa participe intr-un numar cat mai mare la acest targ aflat la prima editie. Va fi o manifestare interactiva in care publicul clujean va avea ocazia sa participe la diferite demonstratii realizate de acesti maestri olari, in timp ce copiilor li se va pune la dispozitie un loc special amenajat unde se vor putea initia in arta olaritului" a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Targul este organizat impreuna cu Bienala Internationala de Ceramica, singura manifestare de anvergura internationala din Romania in domeniul ceramicii contemporane.

                                   

Biroul de presa

8 octombrie 2013

 

0 comentarii2604 vizualizări08 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0