Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Lansare C.D. - CRISTINA BUGNAR.

Va adresam invitatia de a participa la lansarea cd-ului tinerei artiste CRISTINA BUGNAR in Prundul Bargaului astazi incepand cu ora 17.00.

CRISTINA BUGNAR, o voce deosebita. Bugnar Ionela Cristina are 20 de ani si este din Tiha Bargaului judetul Bistrita-Nasaud, a absolvit Liceul de muzica Tudor Jarda din Bistrita, iar in prezent este studenta in anul III la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj sectia Canto Clasic.

De mica a indragit muzica popular, traditiile si folclorul autentic iar la varsta de 6 ani parintii ei au inscris-o la Ansamblul Datina din Prundul Bargaului, aici a intalnit oameni minunati care i-au oferit sprijinul si ajutorul lor vocea ei fiind remarcata de domnul Dumitru Ciupa.El s-a ocupat de pregatirea ei iar la 6 ani si jumatete a urcat pentru prima data pe scena la un mic spectacol in Prundul Bargaului.Dupa acel mic spectacol a urmat si multe altele prin tara si strainatate (Turcia,Bulgaria,Moldova,Ungaria) .

Pasul cel mai important a fost participarea acesteia la primul concurs In anul 2005 la festivalul "La Portile Dorului" unde a obtinut premiul II , iar in anul 2006 a obtinul premiul I la acelasi concurs.

In anul 2008 a obtinut premiul III la concursul "Doina Doina Cantec Dulce" si premiul II la concursul "Flori de Mai la Cluj".

In anul 2010 premiul special Valeria Petrer Predescu in cadrul festivalului cu acelasi nume.

Fiind eleva la Liceul de Muzica Tudor Jarda la indrumarile profesoarei de canto Staucean Cristina a decis sa participe la olimpiada de Interpretare Instrumentala si Vocala etapa Nationala si Internationala unde a obtinut premiul II urmand festivalul concurs "Canta Bucium pe Ceahlau" unde a ubtinut premiul III "Zestrea Satului" premiul I "Dumitru Sopon"premiul I.

Din anul 2005 face parte din Grupul Vocal Valeria Peter Predescu, a colaborat cu Ansamblul profesionist Dor Romanesc si momentan face parte din Ansamblul Folcloric Colibita al localitatii Bistrita Bargaului.

0 comentarii2639 vizualizări08 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0