Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Expresivitate de toamna!

La mijlocul lunii noiembrie, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" a avut bucuria de a gazdui momentul liric "Scartaie toamna din crengi ostenite", sustinut de elevii claselor a IV-a D, a VI-a C si a VIII-a D, de la Scoala Grigore Silasi, Beclean, coordonati de inimosii profesori Liuta si Ion Radu Zagreanu. S-a prezentat un colaj literar-muzical pe versuri lui G. Bacovia, M. Eminescu, Al. Philippide, St. O. Iosif, O. Goga, iar cei mai mici s-au lasat sub inspiratia lui Gheorghe Tomozei.

            Acest elogiu adus anotimpului melancolic a ramas imprimat in cartea de onoare a Toamnei si a Bibliotecii. Debutul fara retineri a scos la iveala talentul interpretilor. Acordurile de chitara au rasunat magic in sala de spectacol, sala "Liviu Rebreanu" si el un scriitor al toamnei. Usurinta cu care micii actori au intrat in pielea personajelor din poeziile dramatizate este de apreciat. Expresivitatea cu care au interpretat poeziile si cantecele a fost de zile mari. Rar intalnim atata traire!

            Coordonati de asemenea profesori, pasionati si cu o dragoste imensa pentru literatura, colegii nostri de la Beclean au oferit un moment autentic, de o sensibilitate deosebita. Din traistute si cosuri zburau in aerul timpului frunze, iar in palmele noastre fructe de toamna! Precum in ultima poezie interpretata, "Pasarile calatoare", de Gheorghe Tomozei, care "umbra draga-si lasa/ pe ulcioare desenate/ si-n covoarele de-acasa...", asa si artistii si-au lasat o amprenta speciala in sala bibliotecii si in sufletele noastre.

 

Alexandra Balan, clasa a VI-a, jurnalism

Palatul Copiilor Bistrita.

 

 

0 comentarii2723 vizualizări21 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0