Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Premiera la Bistrita in cadrul Festivalului International de Teatru si Literatura "Liviu Rebreanu".

Pentru prima data pe o scena a municipiului Bistrita, vineri, 29 noiembrie 2013, se va juca un spectacol de opereta. "Liliacul", de Johann Strauss-fiul, in regia lui Catalin Ionescu Arbore, va fi spectacolul pe care il va prezenta la Bistrita Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta.

Aceasta premiera artistica va avea loc in Teatrul de Vara, va incepe la ora 17.00 si constituie una din manifestarile de marca pe care Festivalul International de Teatru si Literatura "Liviu Rebreanu" le-o ofera bistritenilor.

 "Liliacul" (Die Fledermaus) este o opereta in trei acte, compusa de Johann Strauss-fiul. Livretul este semnat de Karl Haffner si Richard Genée, dupa nuvela "Le Reveillon" de Henri Melhac si Ludovic Halévy.

Lucrarea a fost prezentata in premiera in anul 1874, la Viena. In Romania, prima reprezentatie a operetei "Liliacul" a avut loc in anul 1891.

 distributia 

 Eisenstein:      DORU IFTENE
Rosalinda:       IONELA DUMA
Falke:              ADRIAN MARCAN
Adela:              MADALINA SANDU
Frosh:              CONSTANTIN AXINTE
Printul Orlofski: GABRIELA DOBRE
Blind:               MARIUS EFTENIE
Alfred:              BOGDAN SANDU
Frank:              LAURENTIU SEVERIN
Ida:                  DAIANA GAVRILESCU

Ivan                 IULIAN BRATU

la pian Natalia Gribinic.

 

0 comentarii2695 vizualizări28 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0