Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
A saptea editie a "Intalnirilor Radu Saplacan".

Vineri se va desfasura la Branistea si Beclean a saptea editie a "Intalnirilor Radu Saplacan", manifestare organizata de Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud in colaborare cu Radio Romania Cluj si Asociatia Culturala Romania din inima mea. Incepand cu ora 11.00, la Branistea, va avea loc o aducere-aminte la mormantul scriitorului din curtea bisericii ortodoxe, intalnire pusa de organizatori sub semnul "Usor deasupra lumii", parafrazand astfel titlul uneia dintre cartile de poezie ale lui Radu Saplacan. Momentul de rugaciune va fi oficiat de parintele protopop Doru Zimveliu si de preotul Gavrila Fazakas.

Incepand cu ora 13.00, la Casa de Cultura "Radu Saplacan"din Beclean, se va desfasura partea a doua a manifestarii, in cursul careia va fi lansata si cartea "Radu Saplacan - evocari si radiografii", aparuta in aceste zile la editura Eikon, din Cluj-Napoca. Volumul cuprinde texte memorialistice si analize critice ale operei lui Radu Saplacan, semnate de scriitori care l-au cunoscut indeaproape pe cel evocat. Va fi facuta si o proiectie video cu ipostaze ale prezentei scriitorului Radu Saplacan la unele evenimente literare si, desigur, cei prezenti vor putea sa dea frau liber amintirilor. Intalnirea se va incheia cu un minirecital folk al cantautorului Florin Sasarman.

 

Presed. Ex. Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita

FLORIN SASARMAN

0 comentarii2772 vizualizări13 martie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0