Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
PRAH.

LUNI 17 MARTIE 2014, ORA 18.00, Incepe microstagiunea de teatru, la "TEATRUL DE VARA" - Bistrita TEATRUL MUNICIPAL TURDA, prezinta piesa de teatru PRAH de GYÖRGY SPIRÓ.

Traducerea si adaptarea: Zeno Fodor;

Regia: Daniel Vulcu;

Scenografia: Oana Cernea;

Distributia: Narcisa Pintea, Catalin Herlo.

 Ce ai face daca ai castiga intr-o zi premiul cel mare la loterie? Cine n-a visat macar o data ca se va imbogati peste noapte? Cu siguranta, toti cei care au facut-o deja, si-au stabilit si un plan de investitii ipotetic, o lista de cumparaturi si, de ce nu, cateva actiuni de caritate. Dar ce se intampla daca astepti prea mult dupa lozul cel mare? Cele doua personaje ale lui Spiró György- doi soti de varsta a doua, de conditie modesta- se confrunta cu o situatie neasteptata - castigarea unei sume imense la loto- fapt ce atrage dupa sine confruntarea cu o serie de temeri si frustrari ale personajelor. Biletul de loto le afecteaza rutina zilnica, acea ordine pe care, desi o contesta frecvent, par sa o prefere in locul riscurilor presupuse de schimbarea statusului. "Prah" e despre neputinta de a lua o decizie intr-o societate in care scepticismul e inlocuit, pe nesimitite, de paranoia. "Prah", intr-un sens mai larg, e despre alegeri si despre frica de a asumare a prezentului.

0 comentarii2415 vizualizări14 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0