Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 15 August 2022 - 14587
TABARA LEONTIN - politistul bistritean care surprinde frumusetea divinitatii in picturile sale.

Comisarul sef de politie TABARA LEONTIN este cunoscut politistilor din Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud ca fiind seful Serviciului Resurse Umane de peste 8 ani. Este incadrat ca ofiter de politie din anul 1995, desfasurandu-si activitatea in cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Picteaza "de cand se stie" si in paralel a urmat cursurile scolii generale si Scolii de Arte Plastice, intre anii 1976-1980.

A absolvit si Scoala Populara de Arte Bistrita in anul 1994, sectia pictura. Din dorinta de perfectionare insa, a studiat grafica si sculptura.

Este pasionat de natura statica si portret, realizand peste 1.000 de lucrari, care se regasesc in colectii private din tara si strainatate.

Politistul s-a specializat in iconografie. El a pictat si donat icoane pentru mai multe biserici si manastiri din judet, reprezentativa in acest sens fiind lucrarea intitulata "Sfintii imparati Constantin si Elena", care se afla la manastirea Dobric din judetul Bistrita-Nasaud.

 

 

0 comentarii2506 vizualizări25 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0