Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Filmul "Metropolis" la Sinagoga Bistrita.

Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud va invita sambata, 5 aprilie, ora 19:00 la Sinagoga Bistrita spre a viziona filmul "Metropolis" de Fritz Lang realizat in 1927, acompaniat live de formatia "Abator Industries". Manifestarea culturala se inscrie in suita de evenimente produse de Olimpiada Nationala "Lectura ca abilitate de viata".

Pentru prima data in desant artistic la Bistrita, colectivul de muzica experimentala Abator Industries prezinta un clasic al cinematografiei universale: proiectia filmului METROPOLIS (Fritz Lang, 1927) insotit de muzica live! Grupul are exceptionala ocazie de a concerta intr-un spatiu cultural cu totul special: la Sinagoga.

METROPOLIS este un film cult care a schimbat fata cinematografiei, recunoscut pentru pionieratul in genul expresionismului german SF (actiunea este situata intr-un mediu urban distopic, din viitor). Este primul lungmetraj nemtesc, cel mai scump film realizat pana la finalul anilor 20 si o capodopera care a beneficiat de-a lungul timpului de variate interpretari ale coloanei sonore care pot insoti imaginile. Proiectia acestui film, la aproape 90 de ani distanta de la aparitie, este un gest cultural de recunoastere a valorii sale cinematografice. Educatia unui cineast incepe cu adevarat prin vizionarea acestui film.

Abator Industries:

  • Catalin Lungu - trompeta, glockenspiell, efecte
  • Andreea Tincea - voce, sintetizator
  • Dan Michiu Dinescu - chitara
  • Doru Ioan Boeriu - chitara bas
  • Daniel Iliescu - tobe

ABATOR INDUSTRIES este un colectiv muzical in care s-au adunat tineri artisti romani, independenti, dornici sa isi experimenteze potentialul creativ. Grupul a aparut in 2012 si a dezvoltat, in diferite formule si combinatii stilistice, mai multe proiecte muzicale, dintre care doua foarte active in spatiul autohton: Abator Industries - muzica de film, teatru si concerte improvizate; Loungerie II - fusion punk jazz. Sub denumirea colectivului Abator Industries grupul a reusit pana acum sa sustina o serie de concerte concept incercand sa dezvolte ideea de experienta muzicala versatila, gandita pentru un anume context si un spatiu anume. De fiecare data grupul concepe alta si alta idee in jurul careia sa sustina o experienta muzicala, o calatorie concentrata sub forma unui concert/ performance. Fiecare aparitie Abator Industries propune o formula de instrumente adaptata concertului/ momentului artistic.

Manifestarea culturala se inscrie in suita de evenimente organizate la Bistrita cu prilejul Olimpiadei Nationale "Lectura ca abilitate de viata".

0 comentarii2429 vizualizări02 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0