Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 20 Mai 2024 - 14587
Ioan Cioba, cu poezia in lume.

Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud a lansat, la Casa Cartii 'N. Steinhardt', volumul "Ioan din Satul Paganilor" aparut la Editura Charmides sub semnatura lui Ioan Cioba. Au fost prezenti la lansarea cartii sefului Serviciului de Evidenta a Persoanelor din cadrul Primariei Bistrita multime de colegi din institutie, dar si scriitori si iubitori de literatura.

Moderatorul intalnirii a fost scriitorul Virgil Ratiu, care a urat bun venit in casa cartilor, iar apoi a dat cuvantul directorului Centrului Judetean pentru Cultura, dr. Gavril Tarmure, care a vorbit in termini elogiosi despre autor si volumul aparut in conditii de exceptie la Charmides, poetul purtand cu el locul nasterii pretutindeni in lume, prin versurile sale. Olimpiu Nusfelean, directorul "Miscarii literare", spune despre Ioan Cioba ca ilustreaza tema omului cosmopolit, fiind clara o reinnoire a poeziei. Poetul se reintoarce la sigiliul satului cu gandul trairii iubirii intr-o poezie atent si subtil elaborata.

Criticul Adrian Popescu de la Cluj vede in poezia lui Cioba prospetime si un ton enigmatic. Venita de la Bucuresti pentru a sustine evenimentul, Cleopatra Lorintiu a vorbit despre naturaletea si candoarea unui poet adevarat.
Nu trebuie ignorata partea grafica a volumului, care se completeaza intr-un mod armonios cu versurile, Radu Feldiorean girand prin lucrarile sale la frumusetea ei. Sculptorul Liviu Mocan vorbeste despre 20 poeme grafice semnate de Feldiorean si 60 de poeme semnate de Cioba, intr-o expozitie cultural de cea mai buna calitate in care predomina puterea mantuitoare a rosului. Autorul a recitat cateva poezii, dupa care s-a dat startul sesiunii de autografe. Cartea a pornit in lume, luand zborul spre cititori.

.

Foto - Marius Chiuzan.

1 comentariu3339 vizualizări04 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Marius Chiuzan
05 Aprilie 2014 - 19:04

Felicitari Ionica.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0