Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Teatru - modalitate de exprimare artistica.

In urma parteneriatului dintre prof. Adriana Scripet si Biblioteca Judeteana George Cosbuc, in data de 04. 05 2014, in sala festiva a Colegiului National "Liviu Rebreanu din Bistrita a avut loc un concurs de teatru. Elevii claselor a X-a au prezentat un numar de 16 piese de teatru si 3 scurt metraje. Majoritatea pieselor prezentate au fost compozitii proprii, dar si inspirate din dramaturgi romani. Juriul, compus din profesori, reprezentanti ai conducerii Colegiului National Liviu Rebreanu si ai Bibliotecii Judetene George Cosbuc au punctat originalitatea temei alese, interpretarea artistica si mimica, prezenta scenica si costumele. A fost desemnat cel mai bun actor si s-au acordat premii si mentiuni.

Premiile, in carti, au fost donate de Biblioteca Judeteana Geoarge Cosbuc Bistrita-Nasaud. Fiecare elev si-a ales cu interes cartea, amintire care a punctat reusita evenimentului. Prin acest proiect, dorim sa facilitam prezenta culturii adevarate in viata elevilor nostrii.

Arta teatrala, prin mesaj, decor, viata scenica, ajuta la o perceptie corecta a realitatii trecute, prezente si viitoare, intr-un mod elegant, subtil si inteligent. Acest fapt poate duce la rafinarea in timp a "gusturilor" artistice, la stimularea creativitatii, la dezvoltarea armonioasa a personalitatii, in care curiozitatea varstei si lectura sa ocupe un loc tot mai mare in preocuparea zilnica. Teatrul este o sansa pentru dezvoltarea mintii copilului intr-o zona in care familia si scoala o face partial. In acelasi timp, ofera sansa dezvoltarii fanteziei, diversificarii modului de judecata prin acceptarea si respectarea opiniilor celor din jurul tau. Fara-ndoiala ca intrand in contact cu lumea teatrului, observand cata munca depun actorii pentru a oferi publicului un spectacol de calitate, ori cata responsabilitate au acestia fata de oamenii care vin sa-i admire, elevilor li se va dezvolta simtul responsabilitatii, ideea ca trebuie sa muncesti laborios pentru a avea succes in viata, iar in acelasi timp, le va imbunatati relatia cu cei din jur. Aceasta intalnire cu lumea teatrului mobileaza mintea copilului cu un set nou de probleme si de intrebari.

0 comentarii2842 vizualizări10 iunie 2014




rss 2.0
rss 2.0