Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Prietenul Parc si A.C. Milos.

Foarte rar are cineva dreptul si onoarea de-as vedea cat este inca in viata opera pretuita de contemporani si promovata de autoritati. Dar toate lucrurile au si exceptii la fel si cutumele ce ii nesocotesc pe marii oameni ai neamului nostru. In cazul de fata marele poet bistritean Alexandru Cristian Milos a avut fericirea si norocul sa isi vada numele trecut pe un panou din parcul municipal alaturi de una din poeziile sale care ilustreaza perfect oaza de verdeata din orasul nostru. A.C. Milos este fara discutie un poet al zilelor de acum, cu bune si cu rele, adulat sau contestat, dar sigur este un mare creator, un poet universal, zamislitor  al poeziei cosmogonice cum spun unii critici. Meritul cel mai mare a lui A.C. Milos este ca a rezistat de zeci de ani in "cultura si arta" fara a face compromisuri. Nu a cochetat cu socialistii lui Ceausescu, nici cu capitalistii-mafioti ai lui Iliescu-Basescu, dar a stiut in ciuda conditiilor precare de viata oferite de societate poetilor, sa stea demn si sa creeze pentru cei care inca mai apreciaza poezia si cultura in general.

In aceste conditii il puteti vedea pe A.C.Milos in fiecare zi in parcul municipal din Bistrita, e pe un panou cu numele sub un frumos poem, dar daca va uitati mai atent poate il vedeti chiar in carne si oase, trecand pe o alee cu vesnica lui punga cu carti si  hartii pe care a asternut ultimele sale poezii, adica versurile de referinta a generatiilor viitoare.

 

Marius Chiuzan . 

0 comentarii3059 vizualizări28 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0