Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Festivalul concurs pentru tineret BISTRITA FOLK 2014.

A XIII -a editie a Festivalului concurs pentru tineret BISTRITA FOLK  se va desfasura in perioada  24 - 25 octombrie 2014, la Sala Polivalenta (nu in Biserica Evanghelica cum era prevazut initial) din Bistrita. Festivalul va avea doua sectiuni distincte -  una de concurs si una  de recitaluri. Concursul de compozitie si interpretare se  adreseaza tinerilor cu varsta pana la 30 de ani, care nu au castigat Marele Premiu al festivalului in precedentele 5 editii. Ei vor prezenta doua piese muzicale, compozitii proprii sau prelucrari. Marele Premiu va fi de 1 200 lei, iar totalul premiilor se va ridica la peste 4 000 lei. Regulamentul festivalului BISTRITA FOLK 2014 si formularul de inscriere sunt disponibile pe site - ul www.ccm-bistrita.ro, termenul limita de inscriere a concurentilor fiind 20 octombrie 2014, conform regulamentului postat pe acelasi site. Concursul de compozitie si interpretare se va desfasura vineri, 24 octombrie, in prima seara a festivalului, iar Gala laureatilor in seara a doua, sambata, 25 octombrie. Juriul va fi compus din oameni de specialitate, implicati in fenomenul folk romanesc.

      Recitalurile editiei din acest an a festivalului BISTRITA FOLK vor fi sustinute de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici si Teo Boar, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, grupul Poesis, Maria Gheorghiu, Cristian Buica, Adrian Ivanitchi, Vali Serban, Paul Gogancea&friends. In preambulul spectacolelor vor fi lansate cele mai recente albume folk ale cantautorilor Cristian Buica si Maria Gheorghiu, dar si volumul  de versuri si interviuri "Din pulberea luminii", cu trimiteri la muzica folk, semnata de Cornel Costea.

      Festivalul concurs pentru tineret BISTRITA FOLK este organizat de Centrul Cultural Municipal Bistrita si de Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita (ASCRIM), cu sprijinul Primariei Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita - Nasaud.

 

             Florin Sasarman, presedinte executiv ASCRIM.

0 comentarii2702 vizualizări16 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0