Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Concerte de mare atractie la Bistrita folk 2014.

Mircea Baniciu: "Imi face cinste si ma bucura  invitatia la festivalul Bistrita folk". Editia a XIII-a a Festivalului Concurs pentru Tineret "Bistrita folk" le propune bistritenilor cateva concerte de mare atractie. Vasile Seicaru si Victor Hoaja, Mircea Vintila, Cristian Buica si Adrian Ivanitchi, in prima seara, Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici si Teo Boar, grupul Poesis, Maria Gheorghiu si Vali Serban - sambata.  Mircea Baniciu&friends revin dupa trei ani in Sala Polivalenta din Bistrita, intr-o formula cu care Baniciu canta constant in ultimul timp. Daca  completam acest trio cu Mircea Vintila (revenit si el pe aceeasi "scena" de la Polivalenta tot dupa trei ani, de la "Gala Bistrita folk zece"), avem formula actuala a legendarei trupe Pasarea Colibri. Trupa revenita spectaculos in actualitate in urma cu doua saptamani, pentru ca a fost aleasa de un alt muzician legendar al Romaniei, Dan Andrei Aldea, ca partenera de scena la revenirea sa in tara. Pe 8 octombrie 2014, la Oradea, a avut loc concertul de revenire a fostului lider al formatiei Sfinx si autorul cantecului "Om bun" pe scenele romanesti, dupa mai bine de 3 decenii de autoexil, in Germania. Dupa acest concert, Mircea Baniciu ne declara, pentru Diligenta de Bizant, ca "a fost un moment mai mult decat emotionant, atat pentru public, cat si pentru Dan Andrei Aldea. Noi ne-am bucurat ca un muzician de talia lui revine pe scena romaneasca, iar faptul ca am fost pe aceeasi scena cu el este un lucru deodebit de placut pentru noi, cei de la Pasarea Colibri". Pe de alta parte, Mircea Baniciu si-a exprimat satisfactia apropiatei reantalnirii cu publicul bistritean: "Voi fi impreuna cu Vlady si cu Teo, cei doi baieti care  ma acompaniaza. Imi face cinste si ma bucura  invitatia la festivalul Bistrita folk si abia astept sa ajung acolo!", a spus Mircea Baniciu dupa acel spectacol , de la Oradea. Il vom ruga sa ne cante, printre altele si "Intelepciune" si "Frunza"!

              Festivalul concurs pentru tineret BISTRITA FOLK se va desfasura in perioada 24 - 25 octombrie la Sala Polivalenta din Bistrita. Festivalul este organizat de Centrul Cultural Municipal Bistrita si de Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita (ASCRIM), cu sprijinul Primariei Bistrita si al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita - Nasaud.

 

                                   Florin Sasarman.

0 comentarii2667 vizualizări22 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0