Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 28 Martie 2024 - 14587
"Repere filatelice romanesti" de Mihai Lucian Valea.

O valoroasa, bine documentata si elaborata carte din lumea filateliei a aparut, recent, sub denumirea "Repere filatelice romanesti", apartinand profesionistului si impatimitului filatelist col. (r.) Mihai Lucian Valea, la Editura Karuna din Bistrita, in colectia "Identitati".
Bataiosul si inimosul autor Mihai Lucian Valea precizeaza ca dedica aceasta carte memoriei celui care a fost marele filatelist Cezar Vasilescu si isi deschide lucrarea stiintifica cu Partea I, in care prezinta Marcile postale "Cap de bour" 1859-1862, scriind cu argumente despre "falsuri ale primelor marci postale romanesti", urmate de "Erori de obliterare ale francaturilor "Cap de bour I", iar in Partea a II-a prezinta, cu lux de amanunte si bine documnetat "Momente de istorie filatelica romaneasca", inclusiv Perforatiile postale oficiale.
Pe coperta a patra, autorul precizeaza: "Este imperios necesar ca filatelia sa redevina ceea ce a fost o data: mijloc eficient de culturalizare a maselor si forma alternativa de invatamant!
Marca postala este in primul rand document istoric si abia apoi hartie de valoare ori mijloc sigur de tezaurizare! Sa ne completam bagajul de cunostinte prin filatelie".
Lansarea cartii "Repere filatelice romanesti" va avea loc in 24 februarie 2015, de Ziua Tricolorului Romanesc, la Cercul Militar Bistrita. Felicitari si la mai multe d-le Mihai Lucian Valea!

.
Foto - Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2793 vizualizări24 ianuarie 2015




rss 2.0
rss 2.0