Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
"ACCIDENTUL" A DESCHIS STAGIUNEA TEATRALA LA BISTRITA.

Ieri, 10 Martie, a debutat la "Teatrul de Vara" Stagiunea Teatrala Bistriteana din anul 2015, cu Teatrul profesionist din Baia Mare care a interpretat piesa "Accidentul" in regia lui Marius Oltean. Spectatorii prezenti in sala au fost impresionati de povestea personajelor din piesa, care au fost interpretate de actorii Dana Ilie Barbosu, Wanda Farcas, Doru Farte si Adriana Covaci. In piesa de teatru "Accidentul", jucata ieri, Lorein (Dana Ilie Barbosu) este o vaduva trecuta de prima tinerete care, apasata de o durere din trecut si de sentimentul de vinovatie, isi ineaca amarul in bautura. Lorein detine un magazin de carne de pui, "La Leo", denumit astfel dupa raposatul ei sot, care a sfarsit intr-un accident rutier. Ea are si o fiica, Lorr (Wanda Farkas), care o ajuta la magazin si care are o relatie cu un barbat mai in varsta. Situatia se complica atunci cand la magazin ajunge, in cautarea unei slujbe, Berk (Doru Farte), un barbat misterios, care va atrage atentia lui Lorein. Trecutul ii leaga pe cei doi mai mult decat ne-am putea inchipuii.

Evolutia actorilor a fost una exceptionala, reusind sa creeze pe scena momente aparent normale, cu probleme normale, care au reusit sa atinga inima spectatorilor.

Stagiunea Teatrala va continua la Bistrita in data de 26 martie, ora 18:00, cu actorii Teatrului Municipal "Bacovia" care vor veni pe scena Teatrului de Vara, cu o capodopera a literaturii clasice universale, Comedia "Nunta lui Figaro", a scriitorului francez Pierre de Beaumarchais, adaptata si montata de regizorul bacauan Dumitru Lazar Fulga.


Adi Puscas.

0 comentarii3045 vizualizări11 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0