Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Traditie si modernism in arta populara romaneasca.(45 de poze)

In organizarea Bg.81 Mc. ‘’Gl Grigore Balan’’, a Cercului militar Bistrita si a Ansamblului folcloric ‘’Doinita’’ al Cercului militar Bistrita (cu sprijinul financiar al parintilor copiilor din Ansamblul folcloric ‘’Doinita’’) in zilele de  10-12 iulie se desfasoara la Bistrita editia a VI-a a Festivalului dansului si cantecuui popular al formatiilor folclorice de la Cercurile Militare din Ministerul Apararii Nationale.

Participa formatii artistice din garnizoanele  BISTRITA, BRASOV, BARLAD, CAMPULUNG MUSCEL, CURTEA DE ARGES, DEJ, GIARMATA GALATI, IASI, MEDIAS, PLOIESTI, SFANTU GHEORGHE, TIMISOARA si  ZALAU.

Festivalul are ca scop cultivarea si dezvoltarea preocuparii Cercurilor militare, ca institutii de cultura ale armatei, pentru pastrareaa traditiilor folclorice ale poporului roman.

De sase ani, formatiile cercurilor militare din toata tara, se aduna, la oglinda, la Bistrita, pentru a cinsti si a nemuri traditiile inaintasilor. Prin activitatea lor, cercurile militare lupta, cu mijloace specifice, pasnice, pe frontul de aparare a demnitatii si onoarei inaintasilor. Vom remarca constanta prezentei la cele sase editii ale  Festivalului a formatiilor din garnizoanele  Bistrita, Iasi ( col.rez. Benone Tiron), Ploiesti (dr. In sociologie Nicolae Vicol), Zalau (plt.adj. Romica Baleanu), Dej (Ioan Dordoi) si Sf.Gheorghe (preot Ioan Costin Cucu).

 

VINERI 10 IULIE 2015 de la orele 11 00 la Cercul Militar, in  sala de expozitii ’’George Cosbuc’’, a avut loc deschiderea expozitiei de arta plastica, filatelie si numismatica sub genericul’’Traditie si modernism in arta populara romaneasca’’.

 

Foto - reportaj de Marius Chiuzan.

0 comentarii2688 vizualizări11 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0